Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, May 5, 2014

TUKAR FRAME JE

Gara2 spek aku patah dikerjakan dek Cik Gebu
Maka terpaksa la aku cari solution lain
Spek spare pun udah patah juga
makanya kena terjah jugak le kedai cermin mata
 -spek2 yang dah patah kakinya-


Memula aku tanya budak kedai spek tu kot2 boleh repair kaki spek yang patah tu
Budak tu kata boleh ganti kaki tapi nanti tak sama kaler dengan yang asal
Fikir2 balik, nampak buruk la pulak sebelah kaki spek tu sebelah kaler lain sebelah lagi kaler lain

Nak buat spek baru  pun orang kedai tu tak suggest untuk aku
Sebabnya aku kan tengah peknen
So power akan lain.. so katanya kalau nak buat spek lain better lepas bersalin

So aku cakap tuko frame je la...

Orang kedai tu pun cari la frame yang sesuai dengan kanta lama
Nasib baik la ada satu
So kena la aku bayo RM80 untuk frame tu
-spek baru-

So pasni budak tu kata, kalau nak buat baru
cuma tukar kanta je la sebab frame masih baru
boleh la jimat sikit katanya

Tak kisah la jah.....

Janji kepala aku tak pening
dan mata aku boleh tengok cam biasa...hehehehe
Payah jadi orang rabun ni...


3 comments:

eima said...

harap2 tak patah lagi .... hehhe kena lebih hati2 la pas ni

Nafira usof said...

hehehehehe.. penangan cik gebu.. 2 2 patah yer.. sabar jer lah~

masa mengandung x digalakkan buat spek baru yer.. baru saya tau~

Kesuma Angsana said...

hehehe hebat betul si gebu tu yer , habis punah dikerjakannyer !