Tuesday, May 6, 2014

SINGGAH RTC GOPENG

Hari Sabtu lepas memang dah plan nak balik Ipoh
So pagi Sabtu tu, dalam kul 9pg kami bergerak ke Ipoh dari Batang Kali
Hasben malas nak ikut highway sebab katanya maybe jem
[Lagi satu nak jimat duit tol kononnya...hehehehe]
So kami ikut jalan lama je

Sebelum sampai Ipoh, aku ajak hasben aku singgah ke RTC Gopeng
Kalau kome ikut highway pu sebelum exit Simpang Pulai tu dah boleh nampak exit ke RTC ni
Sebab kami ikut jalan lama, nampak cam takde orang pulak yang singgah RTC ni
Sekali pandang cam sendu je...heheheheh
Tapi kalau ikut exit yang dari highway tu, nampak meriah juga.. Ramai je orang

RTC ni ala2 UTC juga la
Cumanya ia terletak diluar bandar, so jadi la RTC
Kalau kat bandar2 besar namanya jadi UTC
One stop centre  kekdahnya....

Ni la fes time kami jejak kaki kat sini
Sebelum ni asyik lalu je menyinggahnya tak pernah
Ok la RTC ni, luas kawasannya
Ada food court, ada KFC, ada Kolej Komuniti, ada AgroMall, MYDIN,  ada surau dll
Aku tak habis jelajah pun semua kawasan.. Tak larat nak jalan
Baru jalan sikit pun dah kuar duit 20-30 hengget
Tu tak masuk MYDIN tu... kalau tak lagi haru dibuatnya..

Salah satu food court kat RTC ni


Ni pintu masuk kat bahagian belakang. 
Ada food court juga kat sini


Sebelah food court tu ada mini playground untuk budak2
Adib & Aleeya suka la dapat main
Tapi si Amira ni penakut...
Asyik nak suruh abah dia dukung je

Erm... ni je pun gabo yang aku snap kay RTC ni
Lenguh & malas nak jadi mamarazzi

Ok la RTC ni... nanti kalau balik Ipoh boleh juga la menyinggah lagi...
Tapi kalau poket banyak $$$ lagi best nak shopping...



2 comments:

Nafira usof said...

baru pertama kali dengar pasal RTC nih. nampak cam meriah jugak tempatnye. memang kena standby duit lebih lah kalo nak menyinggah.:P

Kesuma Angsana said...

tk pernah menyinggah ke sini lagi lah !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...