Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, May 19, 2014

OCTOPUS TRIPOD

Dalam orang dok gila bermonopod
which setakat ni aku tak terjebak lagi
Aku pulak sambar Octopus Tripod ni

Pernah dengar ke Octopus tripod ni?
Benda ni tripod la a.k.a stand untuk kamera @ smartphone tu
Benda alah yang kaki tiga tu la
Cuma dikatakan Octopus sebab kakinya fleksibel
Boleh bengkok2 suka2 hati

Aku memula tertengok benda ni kat Dealmates
Cam menarik la pulak pastu aku sevey la kat Lelong.Com.My
Dan akhirnya telah beli pun tripod ni dengan harga yang amat berpatutan
Ini la tripod yang aku beli...
Kalerful kan??? Mak sukeeeeee
Didatangkan sekali dengan holder yang boleh muat gajet sehingga 9cm
Maknanya paling beso tepon/kamera yang korang boleh klip tu adalah 6 inci
Lenovo aku yang 6 inci tu ngam2 je...
Holder tu pun korang boleh rotate 360 darjah

Tujuan utama beli tripod ni... biasa la nak selfie kan
Lagipun nak raya dah ni kan...
Senang la nak ambik gambar raya beramai2 nanti
Takde la yang kena jadi cameraman


Ada banyak kaler lain lagi..
Pilih la mana yang berkenan


Sesuai untuk kamera juga tau


Yang ni kalau guna smartphone
Nampak tak tang function octopus tu
Belit @ lipat  la kot mana pun..tak patah punya...
Nak tengok video dalam smartphone pun letak je atas tripod ni
Takyah pegang2 dah..


Selfie pertama bersama octopus tripod
[Masa ni tinggal aku berdua dengan kakcik je]

Cuma kalau nak pakai benda ni, kena set timer la untuk kamera korang tu....

Suka benda alah ni sebab compact & comel
Senang sumbat je masuk dalam henbeg..

7 comments:

idzwa kamaruddin said...

uhhh nak beli jugak la!

Sura Mohd said...

memang gempak..cam nak beli jugak..brapa regenya tu Syani...:)

SYANI said...

Idzwa,
Beli jangan tak beli....

SYANI said...

Kak Sura,
Saya beli murah2 je kak.. Dalam RM20++ termasuk postage.

Nafira usof said...

OOohhh..kiutnye.. kaki boleh belit2 tuh yang berkenan tuh.
nak kena usha2 jugak nih..:)

SYANI said...

Nafira,
Sayapun tergoda atas sebab yang sama hehehehe

Nory Zoulkefle said...

comellnyer...
minat plak tetiba...
ada jugak yang terbeli jugak ni kangg..hehehe