Tuesday, May 17, 2011

SELAMAT HARI JURURAWAT

Kalender bulan MEI ni memang penuh dengan hari2 penting
ada yang sambut birthday
ada sambut Hari Pekerja [1 Mei]
ada sambut  Hari Ibu [8 Mei]
ada sambut Hari Guru [16 Mei]
ada Hari Jururawat jugak tau [12 Mei - aku baru tahu pagi tadi kat HotFM]
hujung bulan pulak ada hari nikah kawin
[penuh undangan sampai habis cuti sekolah]



Rupa-rupanya hari ini adalah Hari Jururawat
aku tak kenal ramai jururawat pun
sebabnya... aku jarang masuk spital [apakah??]
aku hanya jumpa jururawat sebelah rumah aku je [Kak Milah]
pastu masa aku gi klinik untuk sakit demam anak [Klinik Sentosa]
pastu masa check up & buat buku mengandung [Klinik Ibu & Anak Batang Kali]
& jugak masa aku beranak [Hopital Ipoh & Hospital Selayang]
dan ada lagi 2-3 klinik yang aku pernah pergi & aku tak hengat kat mana
walaupun nama & rupa korang semua aku dah lupa
tapi aku hargai semua layanan mesra perdana korang masa tu
baik yang senior mahupun junior... tak kisah la
takde nurse sapa nak layan pesakit kan??

Dalam family induk aku memang takde yang menceburi bidang perubatan ni
cuma ada sorang je sepupu aku yang dah jadi nurse
so sesuai la aku ucapkan SELAMAT HARI JURURAWAT
semoga dia terus sukses dengan kerjaya dia... Amin..

1 comment:

rasp said...

ooooo i pun baru tau hari nie hari jururawat....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...