Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, May 23, 2011

BEVERLY HILLS 90210 DULU & SEKARANG

Ingat tak lagi citer ni masa korang muda2 dulu?
Citer ni famous masa aku sekolah menengah
dalam tahun 90-an tu kiranya top la citer ni
[selain citer 21 Jump Street tu.. Johnny Depp hensem giler masa tu kan??...]
Masing2 dalam locker, bawah plastik meja
penuh dengan gambo2 retis citer ni
[KRU & Ukays sila tolak tepi hokeh...]

Masa ni jugak siap ada buku citer tau
kiranya dah boleh tahu jalan cerita walaupun kat TV belum tayang lagi
of course la dalam buku lagi detail kan??
Kengkawan aku ada la 2-3 orang yang beli buku ni
maklumla citer dalam English.. ramai yang kurang minat nak beli
kalau novel Ahadiat Akashah tu bersepah2 la kan..

Aku rajin gak le pinjam buku citer BH90210 ni dari member aku
tapi baca pun ada la lompat2
yang lebihnya tengok gambo je dalam tu
[gambo ada la 5-6 keping kat tengah2 buku tu.. kaler tau]

Masa zaman citer ni meletop2 dulu
masing2 la syok giler menatap kehenseman hero2 citer ni
yang paling hebat orang minat si Brandon a.k.a Jason Priestly
dan lagi satu si Dylan a.k.a Luke Perry
[yang konon macho dengan dahi kerut2 & sideburn tu]

Tapi tu dulu la kan... aku pun terjebak gak la minat kat salah sorang tu
ala.. biasa la... anak dara, memang la pantang tengok mamat hensem2 ni kan
normal la tu... kalau korang tak minat tengok mamat hensem,
memang korang something wrong somewhere la tu..
tapi bila dah 20 tahun citer ni, semua pelakon pun makin tua
yelah masa depa berlakon tu kan semuanya muda remaja lagi
la ni semuanya dah tua bangka... tak caya?? tengok ni...

JASON PRIESTLY [Brandon Walsh]

SHANNON DOHERTY [Brenda Walsh]

LUKE PERRY [Dylan]


JENNIE GARTH [Kellie]


BRIAN AUSTIN GREEN [Steve]

TORI SPELLING [Donna]

IAN ZIERING [David]


GABRIELLE CARTERIS [Andrea]

Nampak kan??? semuanya dah tua dah
malah ada yang beranak pinak dah pun

Dulu tengok Jason Priestly la yang paling hensem
tapi bila tengok citer Desperate Housewife latest season ni
kan ade si Brian Austin Green tu [pakwe Bree]
mak..ai.. hensem giler si laki Megan Fox ni dengan badan ketui2 tu
masa citer BH 90210 ni dia antara jejaka reject la pada aku
selain si Ian Ziering tu
[sebab tak hensem... heheheh... ]

2 comments:

gedek! said...

Semua orang tak dapat lari dari tua....

biology teacher said...

aah la..dulu xencem...skrg jadik encem pulak ble tua..