Tuesday, May 31, 2011

PANJANG AKAL LAGI

Kalau dah terdesak, macam2 cara dibuat untuk bolehkan sesuatu
nak jimat punya pasal, kena la guna otak kan
dulu aku citer pasal casing henpon yang aku staplerkan
hari ni aku panjang akal kat benda lain pulak

Ha... aku nak citer pasal toaster lak
actually toaster ni dah berusia 7 tahun dah pun
hadiah masa aku kawin dulu
[buat2 tak nampak je le bekas plastik roti yang termelekat kat badan toaster aku tu]
kalau ikutkan toaster ni masih elok lagi 
tapi dia punya penekan tu dah loose la pulak
kalau tak tekan benda tu tak boleh la bakar roti kan
takkan la pulak jadi satu keje aku nak menekan benda tu sepanjang masa kan

So alternatifnya terpaksa la aku cari benda yang boleh stay untuk tekan penekan tu
so ini la jadi mangsa aku
tau tak ape benda tu???
itu la dia tin Baking powder..hehehehe
pandai tak aku???? 
selagi boleh pakai, selagi tu aku guna...
untung laki aku dapat bini kreatif cam aku.. jimat belanja beli toaster baru...

1 comment:

mama maman said...

bijak.. bagus nih.. blh jimatkan... lagi la skrg semua benda naik je rege...

ps: elekrik naik harga skrg... hhhuuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...