Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, May 16, 2011

BATANG KALI DAH ADA ECONSAVE

Makin berkembang maju Batang Kali sekarang weh
selepas penantian 2-3 tahun akhirnya ada jugak hypermarket wujud kat hulu banat ni
memula ingatkan depa nak buat Giant @ Tesco
alih2 Econsave yang wujud.

Econsave ni baru je bukak Sabtu lepas (7/5/2011)
maka berduyun2 maknosia menyerbu Econsave
hari pertama memang tak berkesempatan nak pergi
tak kuasa nak mengharung umat2 yang berkerumun tu


Hari Ahad lepas tu (2nd day opening)
baru le ada can nak menjakun ke sana
teruja jugak nak meninjau  tempat shopping baru
kitaorang pergi time tengahari, naik motor lak tu
nak2 pulak kat simpang Econsave tu ada traffic light
nak terbakar kulit aku sementara menunggu lampu hijau


Gambo kat dalam Econsave tu tak sempat la pulak nak snap
ye lah, mana nak pegang troli, mana nak pegang anak
mana nak belek barang, mana nak pegang wallet
konon2 tak nak beli apa pun 
tapi kalau dah bawak budak2 maklum sajalah
ada je la benda yang depa nak
macam tu pun melayang jugak la RM30... benda tah apa2
so far, barang2 kat sana memang banyak pilihan
tapi ada yang mahal & ada yang murah

** Pampers mahal la kat sana... better beli kat YST jer..

3 comments:

Encik H said...

pergh...dah maju la batang kali...hahaha...nanti boleh pg tgk...

SYANI said...

Meh le sini kalau nak pi.. hehehe.. Tak lama lagi BK pun sesak cam Rawang gamaknya...

munna said...

mesti sesak dgn org ramai...