Wednesday, July 23, 2014

RED TART YANG GORJES

Kalau sebut kuih tat, mesti korang akan teringat tat nenas je kan
Tak pun moden sikit tat blueberry kan
Tapi kali ni aku nak citer pasal tat merah a.k.a red tart
Korang pernah makan tak???

Haritu aku oder kuih raya dengan ex-schoolmate aku
Dia dah buat bisnes biskut  kek sekarang ni tau
Ni first time la aku nak membeli dengan dia
Saja la menyokong bisnes kengkawan
Lagipun member2 aku yang pernah order dengan dia memang cakap kek & biskut dia memang sedap

So, walopun aku dah oder kuih raya dengan opismate
Tapi sebab tertengok kuih raya kawan aku ni cam menggoda je
terus je order 3 jenis
Lagipun prinsip aku masa mengandung ni, kalau teringin, beli je terus
[kena tengok duit gak le kan]

Hujung minggu lepas member aku ni hantar kuih raya kat aku
Jauh ko... dari BANGI ke BATANG KALI
sanggup datang... terharu aku dibuatnya
Patutnya dia hantar ke office, tapi katanya hasbennya bizi minggu ni
So dia buat le delivery hujung minggu lepas

Ni la dia red tart 
Menggoda kan kaler dia???
Sampai 2 balang aku oder..


Selain tart merah tu aku oder juga kuih Permata Delima &  Peanut Butter Crunchy
Aku tak tipu tau.... SERIUS SEDAP!!!!
Red tart tu kulitnya perisa strawberry, intinya jem nenas
Gabungan yang mantop gitu!

Kalau sesapa nak oder cookies ke, kek ke boleh la terjah fb MIDNITE BAKER BANGI
Sesapa yang dok Bangi & kawasan sekitarnya jangan segan silu oder dengan dia
Aku ni dapat delivery sebab special case...hahahahaha

Ni la kawan aku yang buat biskut raya tu
Dua2 pun mak buyung sekarang ni
Namanya BALQIS -- nak oder kek sila wasap/pm dia laju2

Nak tengok banyak lagi biskut dan kek dari Midnite Baker,
Terjah FB dia ---> MIDNITE BAKER BANGI
Blog dia pun ada ---> www.midnitebaker.blogspot.com
PM/Whatsapp ---> 012-3862589


** Kalau la aku duduk dekat dengan dia ni, sure aku la salah sorang regular kastemer dia...hehehehe



5 comments:

idzwa kamaruddin said...

menarikssss :)

Kesuma Angsana said...

Ucap Salam Aidilfitri , mohon salah silap dimaafi,
Terkadang kita bicara dan menitip kata, Yang terkadang mengguris rasa, Walau menyepi seketika, Ingatan itu tetap ada. Terima kasih terus menyokong KA , Selamat hari raya, maaf zahir & batin dari KA sekeluarga

Nafira usof said...

pertama kali tengok tart merah.
cantek warnanye.. menyerlah sangat~

eima said...

wahhh menarik la warna ... cam besh je kan .. pandai inovasikan tart tu ....

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Terserlah sungguh kemerahannya Yani :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...