Monday, July 14, 2014

FIRST TRIAL PUDING KARAMEL TANPA TELUR

Adalah dimaklumkan ini adalah first time aku buat Puding Karamel
Selalu tengok orang dok jual cam sedap je
Tapi selalunya aku tengok orang buat puding ni banyak yang pakai telur
Aku kalau puding/agar2 ada telur ni... kureng berminat sikit
Terasa2 cam ada bau hanyir telur...hehehe

So menggigih la aku mencari resepi puding karamel yang tak pakai telur
Alhamdulillah jumpa la pulak
Thanks to pakcik Google!
Dan thanks pada tuan blog Lina Pg atas resepi
Nak tengok resepi PUDING KARAMEL TANPA TELUR <----klik sini

TADA!!!!
Ni la rupa puding karamel aku
Buruk sikit sebab kamera tak lawa [dan2 salahkan kamera..hehehe]

Percubaan pertama yang berjaya!! Syabash inspector sahab!!
Aleeya cukup suka makan
Rasanya separuh tu dia je yang makan...
Siap request suh ajar dia buat pulak..hahahaha
Mama kau pun baru pertama kali buat..

Korang suka tak puding karamel ni?
Suka yang ada telur ke @ yang takde telur??

** Makan sejuk2 memang heaven lor...



5 comments:

Sura Mohd said...

puding ni kegemaran akak sekeluarga..tapi akak buat jenis yg pakai telur..yg x pakai telur..belum cuba lagi...bulan puasa ni memang selalu buat..kalau beli kat kedai..parah..sebab semua suka..

Aty_Fared said...

alaaaa sedap nya nampak..tak pernah try lagi.. sebab selalu soh adik jer buat..hahaha

Nafira usof said...

sedapnyeeeee!
makan suka.. buat tak pandai.. hehehe

Rizziela said...

saya pun baru buat hari ahad hari tu..sedap gak..

tapi yg ada telur pun sedap gak kan :D

Abil Fikri Ahmad said...

Saya suka yg sedap jea caramel tu, ada ke tidak telurnya, belakang kira..janji sedap!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...