Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, July 14, 2014

PERSEDIAAN RAYA VS PERSEDIAAN BABY

Orang lain dok kalut persiapan raya
Aku pulak kena tambah dengan persediaan baby baru
Otak ni dah tak tahu nak concentrate yang mana satu

Hujung minggu lepas kononnya nak mengemas rumah
Tapi  tak tahu nak start dari mana
dasarrrrr sangat kan... tambah lagi dengan "M" pehtu tak larat
Tapi buat juga la sikit2....
Ok.. relax...relax..
Ada lagi 2 minggu nak raya
Ada lagi 3 minggu sebelum baby sampai [hope so la]

Last² persediaan raya belum start satu hapah
Cuma dapat buat persediaan baby sikit²
Salah satu yang berjaya disiapkan
LACI KHAS UNTUK BABY
[jenuh spring cleaning baju2 Adib]

Walopun aku tak tahu lagi jantina baby
Aku belasah je la masuk baju Kakcik masa dia baru lahir haritu
Kalau yang kuar nanti BOY harus kena keluarkan la baju yang pink2 tu

Peh siapkan laci, aku kemas beg ke spital pulak
[patutnya dari peknen 7 bulan haritu dah standby kan..]
Tapi lengah punya pasal... baru semalam dapat buat

Pehtu baju2 aku & perkakas untuk dalam pantang pun aku dah bawak turun siap2
Senang nanti... takde la nak kena turun naik tangga pulak kan

Baby carrier ngan katil baby je tak kuarkan lagi dari dalam store
Tilam aku pun tak bawak turun lagi..
Takpe la tu nanti hasben aku boleh uruskan..hehehehe

Esok cuti Nuzul Quran, maybe nak buat preparation untuk raya pulak
[konon2nya la kan...]
Ingat nak lap2 cermin sliding, mop lantai, basuh langsir, basuh karpet
wah... banyaknya keje nak buat....[nangis...]

8 comments:

Sura Mohd said...

kalau baby keluar hari raya..boleh sambut dua2..hehe..kot2 terawal..kalau akak slalunya awal 2 minggu..akak semalam dah mula sikit2 acara mengemas..penat wehh..

Lynn Hamzah said...

dah nak due yer...seronok dapat baby time raya nie...

Nafira usof said...

Alahaiiii.. banyak jugak bende nak buat tu.. larat ke? Zura yang x peknen pon x larat nak wat byk bende kalo hari puasa. menggigil jer rasa lulut. hahahaha.

buat pelan2.. InsyaAllah.. boleh selesai sebelom raya.

uncle gedek said...

mesti fokus kat baby ni...

SYANI said...

Kak Sura,
Saya semua anak overdue seminggu... Harap2 yg ni pun overdue gak..hehehe

SYANI said...

Lynn Hamzah,
Insya-Allah ni baby Syawal

SYANI said...

Nafira,
Saya kena nyanyi "rilek brother, brother rilek"..

SYANI said...

Uncle,
Haah fokus kat baby dulu.. raya ni cam takde mood nak sambut..huhuhuhu