Tuesday, July 22, 2014

DAPAT JUGAK PENGAT PISANG

Bulan2 pose ni kalau dapat makan desert sedap betoi rasanya
Sepanjang bulan pose ni aku memang teringin nak makan pengat pisang
Kalau cari kat bazar ramadhan jangan harap la nak jumpa kan
Balik2 yang ada bubur kacang, bubur pulut hitam ngan bubur caca je

Semalam Cik Besah buat pengat pisang
Siap offer kat aku nak ke???
Oooohhh pucuk dicita ulam mendatang le kan
Harus la aku mintak semangkuk...
Alhamdulillah ada gak rezeki aku nak makan pengat pisang sebelum beranak ni
[Nak buat sendiri malas....hehehehe]

-gambo gugel-

Semangkuk Cik Besah bagi semalam, aku sorang je yang mengadap
Dari berbuka sampai la bersahur pagi tadi...
Hilang kempunan mak!..hehehehe


Bizi sikit pagi ni
Tapi still nak selit budak entry sempoi...


4 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Dah lama akak tak makan pengat pisang Yani..
Tak pregnant ni pun teringin nak makan ehe :)

Sura Mohd said...

kaksura punya fevret tu..kasi sejuk sikit..pergh..bermangkuk-mangkuk boleh abis..hihi..

Nafira usof said...

waahhh.. mesti puas hati kan!

Zura suka gak pengat pisang nih.. tapi kalo boleh x mo manis sgt~ kalo manis x leh makan byk.. cepat muak.

uncle gedek said...

uncle suka benda alah ni... uih!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...