Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, April 25, 2014

WHATSAPP PLUS

Zaman la ni dah tak main dah pakai SMS, MMS bagai kan
Dah beralih ke Whatsapp, We Chat, Line, Kakao dll
Satu lagi kalau pakai smartphone tapi takde applikasi2 tu semua cam tak complete lak kan

Dalam banyak2 apps tu yang paling aku suka guna ialah Whatsapp
Mudah, cepat dan senang
Cuma kelemahan, kena ada internet connection je la

Sekarang selain Whatsapp yang biasa2 tu
dah ada Whatsapp Plus pulak
Apa bezanya???
BANYAK BEZANYA....
Terutama tang  warna logo tu..hehehehe
Tapi lebihnya lebih kepada personalization je..


Ekceli aku pun tak habis explore lagi Whatsapp + ni
Kalau Whatsapp biasa tu takat boleh ubah wallpaper/background je la kan
Tapi kalau Whatsapp+ korang boleh apply theme2 tertentu
Background pun boleh pilih lain2 untuk setiap conversation...


So far aku guna Whatsapp+ ni ok la
Function sama je cuma appearence dia je yang lebih cantik

Kalau korang nak install Whatspp + ni, pi cari kat Play Store
Tapi before install Whatsapp+, korang kena uninstall dulu Whatsapp yang lama
Don't worry sebab conversation korang yang lama akan automatic backup
So bila korang install Whatsapp + ni,  conversation lama still ada lagi..
Selamat mencuba..


1 comment:

Nafira usof said...

haah lah.. wasap + lebih cantek.. tapi zura nih pemalas nak tukar2 theme nih.. wasap biasa pon pakai standard jer. hehehehe