Thursday, April 17, 2014

GATAL-GATAL KETIKA HAMIL PETANDA BABY BOY??

4 kali mengandung, 4 kali mengalami alahan
Tapi alahannya tak sama antara satu sama lain

Anak sulung, siap alahan dengan muntak monggek sampai longlai
Anak ke-2, keputihan melampau dan gatal2 satu badan
Anak ke-3, alahan bau2 tertentu
Anak ke-4, again kegatalan di sesetengah bahagian badan

Selalunya kalau menda2 ni jadi waktu mengandung katanya alahan mengandung je
Lepas bersalin, insya-allah akan hilang

Pregnant kali ni selalu kena gatal2 especially kat lower part of the body
Buruk lak aku tengok kulit aku
Gatal tu tak menahan asyik di mintak garu je
Bebaru ni gatal kat celah kangkang pulak
Adui... dugaan sungguh..

Masa tengah menggoogle pasal kegatalan ni
tetiba terjumpa lak benda ni kat forum ratuhati
Apakah????
Hahahahah... jangan percaya sangat wei...
Tu kajian je... 
[tapi kalau betui pun apa salahnya...]

Tapi setakat ni kalau mengandung anak perempuan aku takde mengalami gatal2
Masa Adib dulu je beria gatal2.
Kali ni pun simptom gatal datang pulak
Ditambah pulak dengan catuan air ni kan... Masa air kena catu, mandi pun ala kadar je la kan...
So berdasarkan pengalaman lepas, kebarangkalian untuk baby boy ada la jugak kot kan... hehehe

Ekceli aku tak scan pun lagi jantina baby
Tak kisah pun jantina apa, asalkan baby sihat & sempurna fizikalnya
Tapi kalau boy pun alhamdulillah sebab akan terpenuhi la janji aku ngan Adib nak bagi dia geng
Hehehehe....

4 comments:

:: idzwa :: said...

setakat ni semua sama jek..

Shark Kay said...

kalau lelaki kiranya berpasangan ler nnti ye kak.
2 pompuan 2 laki.

Lynn Hamzah said...

wah syani...
preggy lagi yer...
tahniah...

Cik Melor said...

tahniah pregnant lagi. cik melor tumpang seronok sekali

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...