Wednesday, June 5, 2013

MUD ROOM

Masa aku buat design untuk kitchen kabinet kan aku ada buat satu kabinet betul2 sebelah dengan pintu dapur . Kat situ cadangnya aku nak buat mud room la.

Ada yang tanya mud room tu apa? 
Mud room tu sebenarnya banyak terpakai kat rumah omputih je
Ala, tempat untuk gantung2 coat, letak kasut & beg sebelum masuk dalam rumah
Ala... aku pun nak bajet cam omputih gak
Lagipun pintu dapur aku tu la sekarang jadi pintu masuk utama rumah aku
Pintu sliding kat ruang tamu tu kadang2 je aku guna....
Orang keluar masuk rumah aku pun selalu guna ikut pintu belakang..hehehe

Ni adalah contoh2 mudroom




Ada banyak lagi design mudroom yang cantik2
Korang google la sendiri..

Macam aku punya mud room ni, kecik je sebab aku nak utilize space tu
Laki aku suruh buat pintu, tapi kalau letak pintu dah macam wardrobe lak jadinya
So biar la open camtu... tapi kena susun cantik2 la kan.. idak le sakit mata memandang nanti..kui..kui..


Pastu aku kena buat jenis hanging sebab kadang2 kat bawah tu selalu leaking kalau hujan lebat.. Nanti ingat nak buh bakul/bekas plastik kat bawah tu..



6 comments:

Lynn Hamzah said...

owhhh...baru ler faham mud room tu mcm mana...kalau buat kat rumah lynn comfirm sekejap jer dah berterabur barang yg ada...anak2 rajin berkemas...hehehehe...

Eliss Mie said...

memang menarik idea ni :)kalau kat rumah saya tu kt area tempat letak kasut tu boleh buat mud room kalu ada badget lebih :)

Rasp said...

tak sabar nak tengok mud room u bila dah siap....

:: Mrs.Eady :: said...

cantik..

~aYu~ said...

wah.. baru tau mud room tu apa..

♥ ROS ♥ said...

Wah bestnyer boleh buat mud room :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...