Friday, June 21, 2013

AKU DAN AVENT

Tengok tajuk sure dah tau aku nak citer pasal apa kan
Dek sebabkan pam manual Pureen aku tu dah tak berapa nak berfungsi dengan baik, so kena la cari pam yang lebih baik.. So kena la melabur lebih sikit [huhu...demi anak]
Bukan taknak beli pam yang murah2 tapi aku takut tak tahan
[aku pun tak tahan asyik nak beli lain je kejenya pulak kan..]

Nak beli Medela freestyle idak le mampu teman
[harganya tu boleh beli 2 henpon Samsung Galaxy tau!]
So beli je dulu pam2 yang agak mampu nak beli
Hasil dari review member2 kat blog, fb & forum
Akhirnya aku pasrah beli Avent sahaja
Malas nak fikir dah... bior la mahal sikit
[kalau tahan lama boleh la aku simpan untuk anak seterusnya kalau ada..hehehehe]

Kelmarin order dihujung jari, semalam sudah sampai
Lepas beli baru aku perasan ada satu lagi jenis pam manual Avent
Tapi yang namanya Natural tu [tu yang baru kot]
Ntah le.. aku ingatkan sama rupanya lain.. tapi harganya lebih kurang je
Tengok cam sama je... aku pun tak tau apa perbezaannya..

Ini le rope isi dalamnya.... tak sabar nak cuba
Dan2 bukak terus basuh & sterile bagai..hehehe
Dan hasil percubaan pertama pagi tadi di opis

Impressive!!!! Memang tak sakit & hasil tuaian pun banyak
[yang penting masa yang diambil tak lama]

Pasni boeh buat double pumping kat opis
Dah ada 2 pam le katakan....
Cepat sikit..hehehe
[tak sanggup nak humban pam Pureen tu sebab masih lagi boleh guna]

7 comments:

Nafira usof said...

saya dulu pon pakai avent.. mmg x sakit langsung kan~ puas ati~

Qhaifa Nur said...

akak kenal avent ni pun sebab afnan...masa kecil hanya puting avent yang sesuai untuknya...lepas tu turn aeish pula...bagus produk ni

~aYu~ said...

ayu mmg pakai avent utk anak2 dulu. tp dah hilang yg lama. beli baru gak yg kat online. dah dapat pun.

Rasp said...

avent ni produk dia elok...
mahal skit tapi tahan lama...
and pemakaian dia pun ok..puas hati...
semalam 'mengepam' ye sis hehehehe

Gieyana said...

tgh survey2 nk cr breast pump gk ni...x sakit erk? nnt leh g survey kt kedai tgk..:)

- dieyana - said...

Alhamdulillah, moga berbahagia dgn avent....

AdaM Hawa said...

mahal.. puas hati memakai.. x pe.. kan.. kira berbaloi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...