Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, June 20, 2013

MILK BOOSTER

Semenjak dah keje ni susu mula la start merudum kan
Tak macam masa dalam pantang... memang melimpah ruah
[alhamdulillah rezeki Allah bagi untuk Amira]
Nasib jugak kawan aku dah suh buat stok EBM sejak dalam pantang lagi
Sampai penuh la freezer aku dibuatnya...hehehehe
[Nyaris2 dah nak beli deep freezer tau]

Bila dah keje ni & susu start merudum ni mula la rasa susah hati
Nasib la ada stok EBM untuk top up 
Tapi lama2 pun sure habis jugak stok tu kan
Makanya aku mencari pelbagai cara untuk menambahkan susu 
Minum MILO, Susu, Horlicks even ESP yang mahal tu pun aku beli gak
Alhamdulillah ade la peningkatan sikit
[disamping tambah waktu pam & buat power pumping]

Latest milk booster yang aku cuba malam tadi
[Ada member kat fb yang bagitau]
Minum air rendaman habbatussauda
[Ziha, ko bagi habbatus sauda ni sampai sekarang tak luak lagi..]
Tang part minum air tu ok lagi
Tapi bab part kena kunyah2 biji habbatussauda ni..... payah sikit le 
[kata member tu kalau kunyah lebih efektif]
Tak menahan rasanya tu..pedor, pedas
Nak termuntah balik pun ada tapi demi anak sanggup je semua

Hasilnya....... 4 jam lepas minum ni memang bengkak breast dibuatnya
Habis lenjun baju masa tidur..huhuhu
Kena perah jugak le ngantuk2 pun.... 
[dan dengan menggunakan pam pureen yang bengong ni]
Yang bestnya... Setengah jam dah dapat 5oz 
[walopun pam dengan penuh kepayahan]
Alhamdulillah!

** Semalam dah beli pam baru..Hari ni sampai la kot.. 

4 comments:

Rasp said...

bagus kan ada petua2 camni...
selamat mengepam sis...

Qhaifa Nur said...

bertambah juga air susu...taklah risau sangat..

Eliss Mie said...

saya pulak makan habbastusauda jenis yang pil ajer.

:: Mrs.Eady :: said...

baguss..baguss....