Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, June 4, 2013

KITCHEN CABINET : MY BIGGEST CONCERN

Masa orang WIRA KITCHEN datang ambil ukuran dapur kat rumah aku
aku ada mention kat dia yang ada saluran air aircond kat dinding dapur
dah le kat dinding yang nak buat tall unit tu
 Nampak tak saluran aircond tu???


Buat masa ni air aircond ni ditadah menggunakan botol ni
Tapi kalau lama buka aircond, memang kena tadah pakai baldi ko...
Thats why kitaorang jarang pakai aircond ni
Dah tu memang takde altenatif nak buat saluran tu ke luar melainkan kena buat saluran lain kot
Suggestion orang KC tu katanya memang kena tebuk kabinet la untuk ruang air keluar ni & buat space untuk letak baldi dalam kabinet tu... Sabo je la...

Another concern aku ialah tempat sidai tuala
Buat masa ni, rak tuala ni la yang kami guna untuk sidai tuala & kain telekung
Kan aku plan nak buat ala2 mudroom kat sini
Kalau buat mudroom kat mana pulak nak sidai tuala kan???
Kalau toilet ada kat tingkat atas, memang sah2 aku suh semua sidai tuala kat bilik masing2
Tapi kalau tak buat mudroom, cam aku tak utilize ruang2 yang ada ni pulak...
Haiyo... cemana ek???? Idea please....

5 comments:

Rasp said...

alahai....
nak buat something memang kena planning betul2 lah kan sis....
pening juga nak memikirkan...
and sorry lah sis...
i no idea lak nak contribute...
cer diskus dgn kontraktor KC tu...
kot kot dorang ada idea....
ye lah dorang byk buat design kat rumah2 org lain sama kan...

Queen said...

saluran air aircond tu buat salurantambahan ke luar atau terus masuk floor trap ke.. tapi tu kene bincang dgn kontraktor lain.. kalau yg buat KC biasanya die tak nak buat la kot..kecuali ada bayaran tambahan..

pastu mudroom tu ape?

Me said...

pendekkan mudroom. atas mudroom n bawah mudroom tue letak penyangkut yg lawa sikit le utk sidai tuala..

Eliss Mie said...

selalu rumah omputeh yg ada mud room ni kan :)buat yg ada penggantung. tuala tu kena gantung laa pasni instead of sidai kan. bilik yg pasang aircond tu x leh buat laluan lain ker paip tu ? atau pasang aircond tu kat bilik lain ker, kata tak guna sangat.

Qhaifa Nur said...

rumah MIL pun macam tuh...nampak tak kemas pulak...kena fikir cara lain kan...