Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, June 6, 2013

KITCHEN KABINET FINAL REVEAL

Alhamdulillah, kabinet dapur sudah siap dipasang
Dan adalah sangat2 puas hati dengan hasilnya
Baru la semangat nak memasak [ye la sangat kan..]

Mesti korang pun dah teruja nak tengok rope dapur aku kan???
Jeng..jeng..jeng... 
Kalau nak puji sila  le puji
Kalau nak kutuk, kutuk diam2 sudah ha....
Dan ingin dimaklumkan, kualiti gambar tak elok sangat
Pakai henfon je.. itupun bila dah siap kemas sikit2...

Abaikan sepah2 tu ye.. aku main letak je
Takdan nak kemas elok2 lagi

Yang ni tall unit sepenuh dinding
Ada 5 pintu semuanya
Kat tepi peti ais tu ada satu pintu lagi
Kat area sini konon2 nak buat pantry la..

 Kabinet bukak atas... nak ada gak..

Aksesori yang aku add
[kecuali utensil tray tu je dapat free]

Kat bawah dapur ni dia bagi rak bentuk L kat sebelah tong gas tu
Ok la kan daripada membazir ruang tu
Ada shelf ni bolah gak boh periuk & kuali
[lesung batu & batu tungku pun aku sumbat dalam tu]

 Nak kasi dramatik, aku suh deme letak lampu kat bawah kabinet ni

 Ini le mudroom aku
Tak kemas lagi
Senang nak gantung jaket, tudung, kardigan
Henbeg, kunci, beg susu  pun aku parking kat sini bila balik dari keje


Semangat nak mengemas dapur, kami laki bini tidur pukul 4pagi.. Ngantuk gile  kat opis dibuatnya... Itu pun tak habis kemas lagi. Malam ni lak sambung..


11 comments:

Queen said...

cantik dan bagus idea mud roomtu.. senang mcm nk pi keje naik motor..situ la helmet..jaket. payung..kan.. =)

Madam Bling Bling said...

cantik ah...nak buat tall cabinet tu gakla..

Qhaifa Nur said...

bila ada kabinet, dapur kita jadi kemas...

cerita siti said...

cantik ah KC awak tu syani.

tgk entry awk yg ni rasa semangat lak nak kemas dapur saya, lebih2 lagi tang isi2 nye kat every section of my KC. mmg serabut giler.

hang nak keje part time tak hahahahha... kidding

Eliss Mie said...

wahh..mesti semangat nak msk ni. cantik. kami tak buat sampai atas sebab x cukup budget.hehehehe

syariza09 said...

dh ada KC ni senang nk simpan brg2, dh simpan tu tersusun jer. Dah kemas, nak amik brg pon senang

Nory Zoulkefle said...

dah siappp...
cantikkk dan nampak lebih kemas...
pasni mesti makin rajin memasak kan..
hehehe

saniah said...

Cantik ...akak suka idea mudroom tu...:)
Nanti dah siap pantry tu jgn lupa letak gambar tau...akak pun duk cari idea nk susun pantry kat rmh ni...buntu akal dah ;)

Kesuma Angsana said...

menarik sgt !

ibuayu said...

Cantik...

jijasakura said...

cantik kabinet dapur syanie.. i like..