Friday, April 5, 2013

KOS BERSALIN DI HOSPITAL SELAYANG

Kalau dah keje swasta tu, mana la nak dapat special rate cam orang gomen
Dapat wad pun kelas ke-3 je... selesa gak
Dok ramai2, banyak ragam orang boleh tengok
Tak dapat bilik berekon pun takpe.. sebab kipas pun memang on 24jam.. sejuk juga

Sebelum discaj haritu, kena la bayo caj2 hospital kan
Semua hasben yang settlekan
Total kos sepanjang 3 hari 2 malam di hospital Selayang ialah RM39 saje

Kos wad cuma RM3 sehari

Oh ye.. lupa lak...masa memula nak daftar masuk wad tu kena bayor RM5
[kalau orang gomen free je kot kalau tak silap]
So total kena bayo ialah RM44 je... murah kan???

Aku golongan marhaen ni idak le mampu nak pegi spital swasta
Kompeni aku @ hasben pun tak kaver spital mahal2 ni
Tak kisah le spital swasta ke spital kerajaan ke
Asalkan semua selamat udah.... ye dak???

5 comments:

Kesuma Angsana said...

oklah tu !

Ya ALya said...

ya ri tu anak ke2 free la,sb dah keja ngan gomen,yg pertama dulu kena bayar Rm 88 dekat hos sg buloh..

bagi ya satu je,klu bersalin kt swasta tu tak rasa sakit langsing time bersalin,mmg sanggup la bayar mahal pun....tapi rasanyer sama je kan...

tapi tak salah pun kalau kita berkemampuan untuk bersalin di swasta....tepuk poket kita sendiri la kan...

Eliss Mie said...

memang murah kos bersalin di gomen. kalau cser pun murah jugak. cepatlah siap spital shah alam :p hahaha.dua2 beranak cser di private, bengkok lutut suami. hehehehe

Nafira usof said...

sama.. x mampu jugak nak gi private hospital.. 2 2 anak saya lahir kat hospital Klang.. setakat nih x de lagi pengalaman x best.. ok jer..:)

Mariyam Nabella Ishak said...

private @ govt sama je sakitnye..klo private leh request fully epidural.tp bila bius tu da mula habis,sakit jgk..ap yg penting anak kita selamat melihat dunia.alhamdulillah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...