Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, April 23, 2013

HELP! NO MORE SPACE

Memula cam tak bersemangat nak kumpul stok EBM
Tapi bila makin lama makin banyak seronok lak tengok stok tersusun je dalam peti ais
Tapi bila dah makin lama, makin sendat le kan

Tinggal sikit je lagi space yang ada untuk stok EBM aku ni 
Bertahan untuk stok sehari dua je lagi.. pastu mana nak sumbat ek???
Nak beli deep freezer @  peti ais lain, space kat rumah aku ni tak mengizinkan dah
Cane nak buat ek????

Aku cadang nak kena guna dah le stok yang lama2 tu... so stok baru boleh masuk
Tapi masalahnya si Amira takmo minum susu ni sangat
Dia cam tak puas minum [banyak diluah dari ditelan]
Dia prefer susu cap gantung gak.. fresh gamaknya...

13 comments:

Qhaifa Nur said...

rezeki amira SYANI, banyak betul air susu...

Nafira usof said...

waaahhh.. ini lah pembakar semangat kan~ sonok tengok stok susu yang meriah cam nih~ senang hati ler nak pergi keje nanti.. stok susu dah byk~

Rasp said...

hurmmm kena usahakan sesuatu lah ye sis....
rezki amira tu byk susu....

kakngah said...

kene org lain yg susukan amira dgn ebm tu. ko mmg payah sikit sbb mama ada spesel haruman - bau nenen kehkehkeh!! tu yg dia agak menolak ebm.

~aYu~ said...

kagum tgk. insyallah ayu pun nak kumpul ebm utk ketiaga ni. tp tula masalahnya peti sejuk kat umah kecik je..

Ms Haslina said...

hebat mama nie. alhamdulilah.
kena pelan-pelan bagi juga susu stok tu. biar Amira biasa juga minum dari botol. insyallah.

Kesuma Angsana said...

bagusnyer... !

SYANI said...

Qhaifa Nur,
Alhamdulillah kak...

SYANI said...

Nafira,
Stok memang dah banyak tapi tak tahu lagi penerimaan si Amira pada susu ni.. Harap2 ok la

SYANI said...

Rasp,
Tu la..ingat nak beli deep freezer tapi takde space nak letak & takut tak berbaloi lak nak beli tu...erm..

SYANI said...

Kak Ngah,
Tadi dah try bagi botol.. ok la Amira boleh terima.. Esok cuba lagi.

SYANI said...

Ayu,
Saya ni hari ke-5 pantng dah start perah.. tu agaknya cepat penuh peti ais tu..

SYANI said...

Ms Haslina,
Tengah belajar2 bagi stok BM kat Amira..