Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, February 25, 2013

PERSEDIAAN BERANAK # 2

Lambatnya aku buat preparation kali ni
Ada lagi 3 minggu sebelum EDD
Jangan baby keluar awal dah le..hehehehe

Lepas persediaan pertama iaitu membasuh baju2 baby hari tu, memang aku off terus  buat persediaan.
Asyik berlengah2... sedar2 dah 37 minggu dah....ambik ko!
Takleh lengah2 dah... baby will arrive anytime now.

Sebagai persediaan seterusnya... mencari batu tungku
Batu ni turun temurun mak aku punya
Aku ambik masa balik Ipoh masa cuti CNY hari tu
Nasib la mak aku simpan lagi...
Just nice la besarnya... cukup2 la dengan tapak tangan aku
Kalau besar2 sangat kang, tak larat nak angkat lak...


Sebelum2 ni aku guna tungku herba tu je.. Tapi tak puas la nak betungku sebab panasnya kejap je
Kali ni nak try pure tradisional gitu!
Dah siap2 pesan kat hasben, tugas dia adalah membakar batu tungku tiap2 pagi..hahaha
Kena cari daun mengkudu la bagai kan.. [takpe makcik depan rumah ada pokok mengkudu]

Next, masa singgah Daiso haritu sempat la rembat sepasang selipar 5 hengget
Of kos la pilih kaler hijau...
Kena pakai selipar la kat rumah aku ni sebabnya rumah aku ni lantainya mozek
Kang jalan guna stokin semata2, licin la pulak... tak pasal2 jatuh nanti
Lagi satu kena cari slipar yang bertutup camni sebab aku ni clumsy sikit
Suka sangat tersadung bendul kat dapur rumah aku ni ha...
Orang tua2 kata ibu jari kaki kena jaga.. itu pasal la...
[Dulu aku bentan gara2 ibu jari aku terkena kaki meja la...serik ko....]

Yang penting lagi... PAMPERS & MODESS a.k.a pad la...
Pampers ni aku beli 2 kampit dulu.. [Yang Huggies Dry tu Adib yang punya]
Modess aku lak, lupa nak tangkap gambo tapi brand yang MADAME tu la


Apa lagi ek??? Cuma nak cari set dalam pantang je lagi... Apa yang best yer??

4 comments:

Qhaifa Nur said...

batu tungku turun temurun..masih elok lagi...
semua dah siap nampaknya...
cuma nak tunggu hari saja ni...

Rasp said...

dah 37 minggu....
cepatnya masa berlalu ye...
batu tungku yg lama tetap best kan sis...
yg moden cam tak puas...
i dolu guna produk amway....
ok gak ler....

~aYu~ said...

xlama dah tu.. walaupun dah ada pengalaman tp still lupa gak kan..

Ummiarissa Mahdi said...

set dalam pantang ni dah macam2...pilih je mana yang berkenan...nak suggest pun tak reti juga,sebab macam2 produk dah guna...sama je hasilnya..cuma mahal dan murah je lah...

selamat lah ye...