Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, February 18, 2013

GADJET BARU

Lappy dah nazak.. dah tak larat nak repair dah
Last2 suh adik aku usha2 lappy baru untuk aku [yang murah2 je]
Hasben aku lagi best.. suh aku beli Galaxy Tab je
Tapi aku tak minat la tablet ni sebab lenguh bila nak menunduk masa menaip
Nak2 pulak kalau nak blogging... lenguh urat tengkuk dibuatnya..hehehe

Kat rumah bukannya takde PC tapi asyik berebut dengan anak je
Lagipun PC tu  tak mobile kan.. ada lappy ni senang la aku nak golek gelentang kat katil masa dalam pantang nanti..hahaha.. Tah rajin ke idak aku nak blogging masa pantang nanti.

So balik raya cina haritu, adik aku tanya jadi ke idak nak beli lappy baru
Aku on je.. tapi kedai cina kat Yik Foong  tu tah bukak ke idak kan
Last2 dia offer la yang dia dah beli pada aku sebab dia nak beli yang lain
Ok la tu kan.. aku pun malas nak pi jenjalan kat Yik Foong dengan perut yang memberat ni
Janji tolak murah2 boleh la.. kalau mahal2 takmo la aku.
Ha.. ini la gajet terbaru aku... 

Yang canggihnya, skrinnya tu touch screen. Windows 8 lak tu.. Terkial2 aku nak guna. Maklumla aku ni bukannya IT savvy sangat.. Slow2 la belajaq..

Laki aku nak menjeles la aku ada netbook baru.. Tapi apalah sangat gajet aku dengan gajet terbaru laki aku [ekceli bukan gajet pun... tapi benda baru laki aku la..]

Ha.. nampak... sape punya lagi mahal????


14 comments:

Rasp said...

hehehehehe...
so tak yah rebut2 sapa nak jeles saper....
memasing ada 'benda' baru....
hehehehehhehehe...

Nafira usof said...

hahahaha... x leh lawan lah kalo nak banding ngan gajet orang laki nih kan~

touch screen ke lappy tu?? waahhhh.. kagum jap~

SYANI said...

Rasp,
Baru la adil ye dak??

SYANI said...

Nafira,
Ha'ah.. touch screen.. tu yang terkial2 dibuatnya...hehehe

Rinna said...

Baguslaa gitu..masing2 ada satu sorang..tak yah berebut kan.. :)

NoEn said...

hehe...ok la janji sorang satu dapat gadget baru...ekeke

Halmy Abdul Latif said...

haha...moto rempit baru...terbaik...

Yana Halim said...

jenuh le kalau nak layan jeles2 nih...hahaha

Nory Zoulkefle said...

wahhh motor baru...

Kesuma Angsana said...

amboi gajet baru tu ! mantap...

mr icham said...

motor lama mat jemi mana pulak???he he he...

SYANI said...

Mr Icham,
Motor lama sudah jual lo... tu yang buat downpayment moto baru..hehehehe

SYANI said...

KA,
Sape punya lagi mantap??Hehehehe

SYANI said...

Nory,
Moto baru pun bini sendiri tak merasa naik lagi..huhuhu