Thursday, February 14, 2013

AKTIVITI TERBAIK KETIKA MUSIM PANAS

Hari Sabtu lepas memang panas gile2 kat rumah aku
Terik lak tu... tak sanggup rasanya nak keluar rumah
Tapi duk dalam rumah pun berkuap juga... 
Panas membahang2... dah le ibu mengandung memang cepat panas kan

Lepas Asar je aku bagi idea kat anak aku 
Deme pun dah boring kot duduk dalam rumah mengadap tab masing2
Nak kasi main badminton, hari pun panas, main basikal apatah lagi
Nak main layang2, angin pun takde
Last2 aku suruh diaorang mandi kolam

Kolam pelestik yang dah lama tersadai bawah sinki aku bawak keluar
Terus bentang kolam tepi gate
Budak2 apa lagi.. eksaited la..  Siap aku buatkan shower lagi untuk diaorang guna getah paip tu

Aku lak teruja tengok budak2 ni main air. 
Sampaikan aku rasa aku pun nak masuk sekali dalam kolam tu 
Dah le badan tengah panas peluh2 kan...
Sabar...sabar...

Main air di kala hari panas renang adalah sangat heaven kan???

3 comments:

Nafira usof said...

kolam besar tuuu.. muat lagi mamanye tumpang mandi tuh.. hehehe

sura said...

sronok budak2 tu main air...klau mamanya masuk skali..mesti baby yg kt dlm perut pun suke..hihihi..

mr icham said...

hari tue balik cuti, aku ingat nak pergi chepor jugak...tapi last sekali tak jadi...ha ha ha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...