Tuesday, February 26, 2013

MINYAK HERBANIKA NONA ROGUY... SAPE PERNAH TRY???

Pencarian perkakas post natal aku ni tak habis lagi...
Tak habis2 dok sevey sana sini... nak termuntah pun ada sebab banyak sangat
Naik rambang bijik mata aku...

Kali ni malas nak ambik complete set untuk lepas bersalin
Sebabnya aku ni kalau beli set sure ade je yang tak akan berpakai
[bercakap dari pengalaman la katakan...]
Sebelum ni dah pernah pakai Tropical Herbs & Leesa Formula
So-so je la... kali ni nak try yang lain pulak

Aku ingat nak try produk Nona Roguy la pulak
Tapi  aku nak beli loose je
Dulu masa mak aku bersalin, memang dia pakai produk ni
Tapikan masa tu produk ni mahal giler kentang kan?? Tak mampu arrr
La ni harga dah standard dalam 300++ kan untuk satu set.

Yang jamu2 malas nak beli dulu, aku akan makan apa yang doc supply dulu
Pastu baru aku decide nak continue dengan suppliment/jamu lepas tu
Lagipun suppliment aku masa mengandung ni tak habis lagi.. so kita perabihkan yang mana ada dulu la

La ni aku cam tertarik dengan Minyak Herbanika NR ni..
Cam best je... lagi satu boleh buh kat pad kalau2 kena berjahit kat bawah tu
C-zer pun boleh pakai sapu kat perut..
[Nak kena standby untuk dua2 kaedah gak ni]
Guna untuk berurut pun boleh gak

Lagi satu aku baca boleh gantikan sebagai pilis.. ye ke??
[Ke itu yang minyak berubat herba tu... tetiba aku confuse ni]

Buat masa ni kat rumah aku cuma ada minyak Afiat kaler hijo tu je
[Kegunaan turun temurun kekdahnya... aku tak suka minyak gamat sebab bau busuk]
Tapi minyak tu tak panas la...  cuma sesuai untuk luka2, kembung perut dan yang sewaktu dengannya la...
Untuk baby, aku beli minyak telon BEBIKU tu je...

Agak2 wajar tak aku nak beli Minyak Herbanika NR ni ye????




8 comments:

Yana Halim said...

Akak pakai set nona roguy masa bersalinkan Qisya. Mmg ok...

✿ pink velvet ✿ said...

sy pon tengah cari set bersalin ni, xtau nak pilih yg mane.. cadangnyer nak pakai produk afiat je, huhu!

munna said...

2 kali pantang munna pakai set nona roguy ni.... mmg ok badan pun sihat je....

Qhaifa Nur said...

makcik bidan..beli kat dia saja..buat sendiri...
sebab tuh tak tahu sangat set2 penjagaan bersalin ni SYANI...
ada masalah semua rujuk kat makcik..

Aini said...

huhu.. sama lah, duk meng google pasal set bersalin ni.. target nak ambil NR jugak ni...

Kesuma Angsana said...

x pernah guna yg ni , cuma jamu je aje pernah dulu !

jijasakura said...

salam syani..saya 2 kali dlm pantang pakai minyak hebanika nie..saya 2 kali czer..saya pakai minyak ni masa bidan urut badan kita..suruh bidan tu urut pakai minyak nie..memang sedap dan berangin..pastu kalau nak jimat campur la sikit dgn minyak masak..beli botol kecik pun dah cukup..

Ct Edzreena said...

minyak herbanika tu sangat2 best...baik simpan spare kat umah 1 kot2 ayah @ mak kita lenguh2 bubuh & sapu je...pakai dlm pantang habis...even b4 bersalin dh mula pakai sebab kaki kjp2 lenguh & krem...sangat2 best...;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...