Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, February 13, 2013

CEK UP MINGGU KE -36

Hari ni genap sudah 36 minggu.. tak lama lagi yo..
Pagi ni pegi Klinik Batang Kali dulu, cek up rutin la
Tapi hari ni ya amat lembab la klinik tu
Selalunya paling2 bodo pun aku habis cek up dalam pukul 9.15 camtu
Tapi hari ni pukul 10 lebih baru siap

Hari ni kena jumpa doctor lak
Kena scan for presentation pastu doctor bagi surat suh aku pi Hospital Selayang
Dah le tu kena pegi hari ni jugak2..

Aku dah le tak tahu jalan ke spital tu sebab selama ni hasben aku yang jadi driver
Hari ni kena independent sikit la.. gamble je la.. janji sampai
Bila dah sampai, satu masalah pulak nak cari parking
Sampai 2x tawaf spital.. alhamdulillah aku dapat jugak parking betul2 depan bangunan klinik pakar

Ingatkan boleh jumpa doktor hari ni 
Sekali dia kasi appointment untuk minggu depan lak
[Malasnya nak mengulang ke spital lagi]
Apa nak buat... demi anak dalam perut, aku pasrah
Akhirnya aku di sini... menunggu giliran
[Ramai jugak orang kat bahagian O&G ni]

Kenapa aku kena refer spital?
Sebab aku ada kes c-zer masa anak sulung
Lagipun masa scan kat KD Batang Kali, katanya kepala anak aku tak engage lagi
Dok senget je kat tepi... tu yang doc tu suh gi spital tanya pendapat pakar
Sama ada aku boleh beranak biasa @ kena c-zer gak
Pehtu aku tanya doc tu, ada kebarangkalian tak anak aku akan berubah posisi di kedudukan yang betul
Dia kata mungkin boleh tapi  peratus tu kecik la...
So ni kira 50-50 la gamaknya... 
Aku takleh nak fikir ni... semoga Allah permudahkan aku bersalin walo apa cara sekalipun

** Tapi masih berharap untuk mampu normal macam sebelum ni

Laki aku lagi haru, bila aku cakap camtu, dia boleh cakap, kalau kena c-zer, suh aku beranak hari ni terus..
GILE ke apa???  Sabo la bang... tak puas lagi nak rasa gerak2 baby dalam perut ni... Memang menghargai sangat saat2 terakhir camni sebab pasni dah takleh nak rasa lagi sebab dia dah keluar dari rahim...

7 comments:

mr icham said...

humaira dulu pun songsang seketika...pi urut, terus betul kedudukan...alhamdulillah...boleh bersalin normal... :-)

SYANI said...

Aku nak pi urut gak le.. TAPI tak sakit ke ha??

Fizalinolie said...

Moga2 bersalin secara normal. Fiza doakan semuanya berjln dgn lancar. Menunggu hari dah tu... Mestila en. Suami x sabar (~_*).

~aYu~ said...

betul tu.. psani rindu lak nak ada baby dalam prut ni kan.. tgk gerak-gerak. mmg momen yg indah. apapun.. moga sumenya dpemudahkan.

Rai Ourkizuna said...

ngeri jugak kalau kena czer lagi kan.. hopefully boleh normal. doktor saya kata anak no 2-3 ni kadang2 lambat engage. macam anak saya yg no 3 ni. sampai minggu ke 37 pun tak engage lagi. tapi alhamdulillah dapat normal. tapi kalau senget ke tepi sikit tu tatau la kan. kompleks sikit kot.

cerita siti said...

syani, sy ngan spital selayang dah mcm 2nd home. check kat serendah gi, selayang pun gi. kita sama la so far bb tak betul2 engage. hrp2 leh bersalin normal kan.
tu la hari2 sibuk ulang alik gi keje sampai tak betul dpt hayati moment pregnant ni. suka je rasa bb gerak2 dlm perut kan

Eliss Mie said...

betul tu. sya beranak 36 wks rs mcm x puas lagi mengandung tu dan mental x sedia.stress jadinya.hahahaha