Friday, February 12, 2016

CUTI CNY YANG PANJANG

Selamat bercuti semua..
Sakan bercuti ye... mentang2 la cuti 4 hari
Aku pun bercuti juga... tak gi mana pun..
balik kampung jenguk mak & abah je..

Ekceli aku dah start kerja semalam
Lengang je jalan raya & kawasan opis
Seronok memandu di waktu2 macam ni
[Kalau la hari2 jalan camni... keje jauh pun tak apa..hahahaha]



Balik Ipoh kali ni first time dalam sejarah 
ambik masa selama hampir 6 jam
walhal biasa2nya dalam 2 jam lebih je dari Batang Kali ke Ipoh
Ini semua jem punya pasal...huhuhuhu



Kami bertolak dari Batang Kali dalam pukul 2.30ptg
Kalau ikutkan nak bertolak pagi
tapi sebab driver sakit perut, so kita kasi dia rest2 dulu
kang asyik nak mencari toilet je dalam perjalanan... kan jenuh



Kami ikut jalan lama je
sebab katanya highway pun sangkut
Jalan lama pun sangkut juga kat satu dua tempat
especially kat Sungkai & Tapah
berjela2 beratur sebab 2 lane jadi 1, pastu traffic light lagi...
Bayangkan kat Tapah kami tersangkut selama 1 jam lebih
sebabnya nak lepaskan traffic light kat pekan Tapah tu
Lepas tu elok je jalan clear...
Last2 pukul 8 lebih baru sampai rumah mak


Selfie masa tengah jem...
[cam biasa en suami kedekut senyuman... stress le tu]


Sampai je rumah mak
angkut2 beg dalam rumah
lepas tu terus gi dapur, makan nasi
Lapo giler......




3 comments:

Norhayati Mohd Isa said...

Masa jalan lengang ni lah rasa enjoy nak pergi kerja kan yani..
Tak ada berebut2 dijalan raya..
lapang jer otak hahhaha..

SYANI said...

Betul kak, 3 hari ni memang heaven la pegi keje...

lia ummiirfan said...

wahh.. lamanya nak sampai Ipoh.. eh, kampung saya di Ipoh juga ! :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...