Wednesday, November 11, 2015

SOLUTION SEMENTARA

Jumaat lepas, hasben ajak aku pi kedai letrik
Nak tengok tv katanya
udah tv aku kan rosak
hantar repair pun udah lama tapi tak siap2
dah tu pulak kosnya pun mahal
tambah sikit lagi dah boleh beli tv baru
So hasben aku kata tak payah le repair kalau dah mahal sangat
Ni la masalahnya kalau pakai tv leper ni
Kena mind set, tv jenis ni memang jenis pakai buang je
[TV tu pun dah 2 tahun lebih aku pakai...]
Better lagi pakai tv kotak bagak tu kan, tahan bertahun2
Sparepart pun murah je..hahahaha

Well, pegi juga la kedai letrik menengok tv
ada murah, ada mahal
masalahnya bajet yang takde
Hasben aku lak siap fikir nak guna AEON credit lagi
Uish... aku idak le setuju
sebabnya sebulan dua lagi hasben aku dah nak dapat bonus kan
So boleh la  pakai duit tu, takyah le nak berhutang bagai

So solution sementara
bawak tv kat bilik atas turun bawah
Nak tengok tv punya pasal kan
[anak2 aku tak sebok pun nak tengok tv, abahnya yang lebih..hahahaha]

Tu dia.. tv yang berat tu dah diusung ke bawah
Tempat tv asal tu tinggal bracket je
TVnya tak ambik lagi kat kedai..hehehehe

TV bagak ni takleh nak letak kat kabinet tv kat ruang tamu tu
sebabnya space kabinet tu kecil [hanya muat untuk tv leper je]
So terpaksa la letak TV ni kat atas meja kopi ni
Nasib la wayar decoder Njoi tu panjang, boleh le ditarik  sampai ke situ

Biasa la kan, sedikit perubahan dalam rumah, anak2 mula la cam jakun
Amira ngan Jasmin asyik nak berdiri dekat2 kat skrin TV
Jenuh bising sebab kaco orang nak tengok tv
Yang hasben aku lak tah ke mana2 pastu
Idak juga dia beria nak tengok tv tu pun
Propa je lebih tau... nasib tak beli tv baru tadi...hahahaha

Location TV ni betul2 la depan tempat aku dok tidor
So bangun pagi boleh terus ngadap TV
Ni la Deepavali kami, dok tengok TV sambil golek2 kat tilam..
Heaven sungguh walopun rumah dok sepah2 cam tongkang pecah..



** Nak beli smart tv la pulak.. boleh layan youtube kat tv...hahahaha










5 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Akak masih guna TV yg bagak tu Yani..
En suami beli masa bujang dia..
Katanya.. bila TV ni rosak baru beli baru...
Hahahha bila lah TV bagak tu nak rosak..

nini said...

Smart tv tu bestttt

lia ummiirfan said...

hihi..smart tv kami pun besar gedabak jugak rasanya.. hihi..

idzwa kamaruddin said...

smart tv tuuu...

uncle gedek said...

rumah uncle ada satu je tv...!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...