Tuesday, November 24, 2015

GO WIRELESS : GUNALAH SHAREit

Teknologi kan semakin canggih sekarang ni
Zaman2 old school punya dah ketinggalan zaman 
Say goodbye to usb cable 
say goodbye to bluetooth
sekarang zaman wireless kan

Dulu kalau nak memindahkan data [especially gambar & video]
mesti kita guna usb cable kan
pastu zaman canggih sikit up sikit la pakai bluetooth 
la ni nak transfer file dah tak payah semua tu
kita pakai wireless je..

Kat playstore berlambak apps yang bolehkan kita transfer file tanpa wayar ni
Tapi yang paling aku suka guna Shareit la..
Memang senang pakai apps ni tau..
Yang penting gajet2 yang nak kena transfer data tu, kena ada apps ni la



Bila dah instal apps ni kat tab, smartphone atau PC so korang dah boleh dah transfer file
Dan kadar perpindahan file tu aku rasa sangat laju berbanding bluetooth
Yang penting ada WIFI la ye...



Kalau nak install di android, cari je kat Playstore
Kalau nak install kat PC, korang google je la Shareit for PC
So far aku dah guna kat PC yang guna Windows XP, Windows 7 & Windows 8



Aku ni nak terang secara teknikal memang tak reti
So korang boleh google blog2 yang explain pasal Shareit ni

Ni aku tengah transfer file dari smartphone ke PC
Memang cepat & mudah.
Apps ni memang wajib ada dalam setiap gajet aku.


So, korang boleh try la apps ni. 
Sangat2 membantu especially untuk blogger cam aku
Gambar banyak kat dalam handphone, tapi untuk editing & blogging
aku tetap nak guna PC.. 
Lagi satu storage kat PC kan lagi besar, so transfer la semua gambar kat PC
Simpan semua dalam henfon memang henfon jadi "berat" & lagging je..


2 comments:

Qhaifa Nur said...

Info yg bagus ni syani...lps ni nk try la..gmbr byk dlm hp juga ni...

Nafira usof said...

waaahhh.. makin hebat teknologi sekarang nih. Zura selalu transfer gambar guna email jer. hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...