Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, October 20, 2015

TV ROSAK PULA DAH

Start malam minggu baru ni tv tu dah buat perangai
Tapi malam tu still boleh tengok tv lagi
Pagi ahad pulak si Amira suruh buka tv sebab dia nak tengok Upin Ipin
masa tu la tv dah buat hal
asyik buka tutup sendiri je....
pakai remote pun tak boleh
kalau on pastu suara pulak cam kena freeze je
pastu on off balik sendiri...

Melepas nak tengok final Da'i malam Ahad tu
Pasrah je le..
Anak2 memula bising gak tak dapat tengok tv
Dah le sekolah tutup sebab jerebu kan.. bosan berganda2 la
Lama2 memasing tak heran pun pasal tv
Sunyi sepi rumah tanpa bunyi dari televisyen
Tapi best jugak takde tv ni, aman je aku rasa rumah aku..hahahaha

Blank canvas...

Nak kena cari tukang repair tv ni
Nak beli baru cam tak berbaloi sebab sikit beno rosaknya [aku rasa la]
Tapi kalau kena beli baru pun, takleh beli sekarang
Tunggu je la hujung tahun kot2 en suami ada bonus...hehehehe


** Nasib la aku tak pakai astro, kalau tak rugi je bayo astro tapi tv takleh tengok..hehehehe





6 comments:

idzwa kamaruddin said...

pening jugak la kalo tv rosak...huhuhuuu

Ann Ishak said...

tv saya pun tengah rosak sekarang, dah makan bulan jugak tak tengok tv. tapi ok je, yang penting WiFi ada :)

Mrs Little Voice said...

biasalah tu...mesti mintak tuka baru..hehehe

SYANI said...

Idzwa,
Tak pening tapi mati kutu la juga... tak tahu nak buat apa...hahahaha

SYANI said...

Ann Ishak,
Betul.... WiFi pun wajib skrg ni..heheheh

SYANI said...

Mrs Little Voice,
Tukar baru?? Lambat lagi kot...