Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, October 6, 2015

ANTI DENGAN MAGIC SHAWL @ INSTANT SHAWL

Sekarang kan trend orang pakai shawl ni
Pastu nak lagi mudah maka wujud la instant shawl
Nak satu muka, 2 muka,  sekali lilit, tak payah lilit
Ha.. macam2 ada

Sebelum ni aku pakai shawl biasa je
Tu pun baru start dalam tahun lepas
sebelum2 ni asyik pakai bawal je

Aku tak pernah pakai instant shawl
sebabnya aku rasa nak buat pesen2 ni limited.. cewah!
[macam la ko hijabister nak lilit2 berpesen beria sangat.....]
Tu sebab aku macam kurang berminat pada instant shawl

Tapi bebaru ni [idak le baru sangat]  terbeli juga la instant shawl
Terbeli gak le tudung Naelofar tu... mahal lak tu
Lebih RM30 tu is consider mahal la pada aku..
Tapi sebab kawan offer kan, beli la selai
Aku beli yang jenis Chic tu
Memula pakai... Ya Rabbi... sumpah aku kekok
Instant shawl is supposed to make our life easier kan
Tapi sangkaanku meleset sebab pakai tudung tu mengambil masa aku yang lama
sebabnya nak ejas kelepet tepi tudung tu,.. asyik tak kemas je
[Awat aku tengok Nelofa pakai senang jer?????]
Ok fine, maybe Chic tu tak sesuai dengan muka & kepala aku kot...

Next, beli lagi instant shawl... kali ni pun jenis Magic juga
Terus sarung je cam tudung sekolah 
tak payah dah nak lilit2
Tapi beli yang takde brand je... murah sikit...
Dah le tu sebab murah, tak reti nak beli satu.. beli 2 sudahnya
[ni le kelemahan aku kalau dengan benda murah2 ni]

Punnnnnn.... aku mengalami masalah yang sama
Masalah nak mengejas bahagian muka tu
Geram la aku...
Masalah nak kelepet tepi tudung ni
Asyik kembung2 je

Dah tu pulak jahitannya tak kemas
Gelembung2 aku pakai kat atas kepala tu
Haish.... stress aku nak membega shawl ni tau
Pakai shawl biasa tak stress camni



Sekali pandang cam ok kan... 
Hakikatnya, aku yang tak selesa
Sebab dah beli kan, kena la pakai
[Mesti korang kata, nampak ok jer.... hakikatnya........]


Ni tudung yang kedua
Ingatkan tudung pertama je bermasalah
Tudung ni pun sama juga
Susah nak kelepet & awning tu asyik keromot je
Walopun tang tu aku dah spray dengan starch
Hurm.... dah 3 helai instant shawl aku try ni
So rasanya memang aku tak berjodohan dengan instant shawl mahupun magic shawl



Aku prefer lagi pakai shawl biasa
So instant shawl aku yang kat atas tadi semua aku dah tetas
jadikan dia shawl panjang yang biasa
senang cerita
Tudung Naeolar tu je yang aku tak tetas lagi
Macam sayang pulak...hahahahaha



9 comments:

eima said...

tak penah pakai shawal .... mls dan tak selesa ..hahahhaha

Aini said...

He..sy suka sebab tak payah pakai pin dan senang adjust labuh (mudah nak brestfeed baby) =)

lieyalatif said...

lieya skrang mmg pakai shawl.... bawal dah simpan dlm lemari kaakakakak tapi instant shawl lieya tak pakai sbb tak reti...tak jadi je kalo pakai...same laa kot kite ni heheheehe..ari tu beli neelofa bagi kat adik je....

- dieyana - said...

hhahah, cantik dah tu...

mungkin sbb awk nk ada muncung, tu yang kerepot2 tu kot...mcm dieyana terus amik tepi tu banyak skit (camne nak explain ya..hiih)kasi tudung lepek ke dahi..hihiih...cer buat gitu...#dongibab

SYANI said...

Eima,
I used to think that way... Tapi lepas kena pengaruh dengan member, terus suka lak pakai shawl ni.

SYANI said...

Aini,
Saya suka shawl biasa tapi instant shawl mmg takleh blah la.. Geram sebab asyik tak jadi..huhuhuhu

SYANI said...

Lieyalatif,
Kan.... Instant shawl ni macam lagi leceh dari shawl biasa.. Tu la jadinya ku tetas instant shawl tu jadikan shawl biasa...hahahaha

SYANI said...

Dieyana,
Saya tak reti pakai melekap kat dahi sebab muka jenis bulat. Kang lagi bertambah tembam muka yang dah memang tembam ni..huhuhuhu

Melissa Muklis said...

hehe kalau shawl instant jenis kain macam akak pakai tu memang susah sikit nk adjust. kalau jenis kain lycra, tudung neelofar contohnya, senang sikit nk adjust :D