Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, October 5, 2015

TAKKAN PREGNANT LAGI KOT??

Semenjak dua menjak ni Jasmin dah tak nak menyusu badan
Sejak bulan lepas Jasmin dah tak nak direct feed waktu siang
Maybe sebab dia dah biasa berbotol kat rumah pengasuh kot
Tapi seminggu dua ni malam pun dia dah taknak df
Entah sebab susu aku sikit ke, tak puas nyusu ke, atau dah tak sedap ke

Lately memang susu aku dah merudum pun
So aku dah sulamkan Jasmin dengan susu formula
Baru 2 minggu ni je dia belajo minum susu lembu...hahahaha
Memula memang tak nak, tapi lama2 dia terima juga
Lapo gamaknya kan...
Susu aku pulak diperah2 pun paling banyak dapat pun 2oz
buat power pumping pun takde effect sangat
[maybe aku pun tak konsisten]


2-3 malam ni pun try df lagi sebelum tido
uiiii menjerit2 dia taknak minum
Aku mula la panik sebab teringat reaksi Amira  pun macam ni la dulu
Ingatkan sebab apa sekali pi  cek klinik baru tahu aku pregnant
patut le dia taknak minum susu badan sebab dah tak sedap gamaknya
Kali ni Jasmin pulak buat hal
cuak wei sebab aku belum sedia nak mengandung lagi...

Cerita dengan hasben, dia suruh buat UPT
macam mustahil je pregnant sebab aku tak pernah miss makan pil perancang 
pastu aku pun belum lagi period sejak lepas bersalin Jasmin hari tu
Eeeee... takut la pulak nak buat  UPT [debar-debar]
Riso mengandung tanpa sedar cam masa Jasmin haritu..
Selebihnya..... aku tak ready lagi... 
4 anak ni pun aku dah meroyan, nak tambah lagi sorang???
err...er...err....

Just pray for the best.




6 comments:

eima said...

huhu ...menakutkan kan ... tak pe klu dah rezeki ....
nanti dah cek bgtau ek

Kakzakie said...

Eh... kalau dah rezeki apa salahnya
Kalau kakak suka
Jasmin pun dah besar nanti kalau baby keluar (kalau betullah preggy sekarang...)

Nafira usof said...

errrkkkk.. sy tumpang cuakkkk. takutttt jugak.. sebab lepas beranak nih sy x period lagi walaupon x fully BF bb.

Moga semua nye baik2 ajer k~

SYANI said...

Eima,
Kan... mmg menakutkan..

SYANI said...

Kakzakie,
Nak rehat jap dari acara beranak ni..hahaha..
Kesian baby tua asyik kurang kasih sayang...hehehehe

SYANI said...

Nafira,
Thank you..