Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, December 17, 2013

PERSEDIAAN SEKOLAH

Dah tengah bulan baru berkesempatan nak shopping baju sekolah anak
Ahad lepas aku bawa la Aleeya dan Adib pi shopping 
Tak pi jauh2 pun... pi beli kat area rumah aku je
Kat Pasaraya Hari- Hari dan beberapa kedai yang lain
Amira aku tinggalkan pada pengasuh kejap.



Nampak cam sikit kan....
Tapi hasil borongan semalam dah hampir RM700+++ 
Memang harga dah naik ooooo
Itupun aku beli yang murah2 je...


Yang jadi mahal tu sebab dah kena beli unifom untuk Adib
Unifom sekolah kebangsaan & juga baju melayu untuk sekolah agama
Unifom budak laki lagi mahal dari unifom budak pompuan..


Beg sekolah baru- Beli kat pasaraya Ten Ten je


Baju seragam sekolah untuk dibasuh & di gosok


Aleeya jadi pengawas sekolah tahun depan 
So kena beli tudung baru & kasut baru

Tudung nak kena kaler cam kain sekolah
Kasut lak warna hitam
Vest pengawas pun nak kena beli juga... 
Baju2 seragam semua beli kat Hari-Hari je
Kasut je aku beli kat KG Trading - sepasang 10 hengget 
[Takmo beli yang tebal2 sebab lambat kering nanti]

Tracksuit dan baju t-shirt putih pun beli kat KG Trading je
Tracksuit RM8.90, T-shirt tu RM3.80 - beli la 2 pasang untuk Adib
Aleeya cuma minta sepasang tracksuit je sebab yang lama elok lagi
Tracksuit tu aku malas nak beli yang tracksuit sekolah sebab kualiti kainnya adalah sangat hampeh. 
Mahal lak tu.


Bakal murid SKBBBK


Selain tu kena beli juga pakaian dalam - singlet & spender
Adib pun kena belajo pakai spender la bila dah sekolah nanti
Tapi dia taknak spender biasa2 tu, dia nak boxer katanya
Hambek ko... kaler merah lagi...hehehehe




Botol baru jugak untuk isi air masak
Ungu Aleeya punya, biru Adib punya
Beli kat kedai 2 hengget je pun.. jadilah...

** Buku tulis tak beli lagi, yuran sekolah agama tak bayo lagi...
 [Tengah tunggu bonus laki la pulak]


2 comments:

NM03 said...

zaman skand dah jarang pakai spender kan... lebih selesa boxer kan...

Eliss Mie said...

x sabar jugak nak beli baju sekolah anak tahun satu lagi. ofiz hubby ada pinjaman tanpa bunga rm1k utk anak masuk sekolah. ok la kot.