Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, January 27, 2012

RPLBM (PART 3) : TEPIAN LAUT

Masih lagi di hari pertama di Melaka. Lepas selesai berehat2 kat homestay, kami keluar semula dalam pukul 7ptg lebih kurang. Mak aku ajak keluar lepas Maghrib [sebenarnya dia nak nengok Gemersik Kalbu dulu la tu], tapi aku cakap keluar awal la senang. Tak jem nanti.. Gemersik Kalbu tu tengok je la kat tonton nanti..

Destinasi pertama kami adalah ke laut yang berhampiran dengan tapak Eye Of Malaysia dulu tu. Tah apa nama pantai tu pun aku tak tahu. Saje je la ambil angin senja kat sana sambil tangkap2 gambar. Kebetulan ada pulak Cruise tengah belayar di lautan. Adib lagi la eksaited dapat tengok banyak kapal. 

Nampak tak cruise tu???

 Ni kapal apa tah.. Kat situ depa tengah tambak laut..


 Masing2 merenung kapal2 di lautan..
Tapi angin tak berapa nak bertiup sangat masa ni




  Father & Son

Family picture.. free styla la sangat..

 Ni pun tak cukup korum sebab Acik yang jadi photographer.. 
Patutnya dia bawak tripod la.. baru boleh masuk semua..
Family Angah pun takde masa ni... 


 Latif's angels.. hahahahah
Eh.. patutnya kita posing gaya Charlie's Angel tu kan? Kan?


My father... Ab Latif..

Ini la Acik the photographer dengan wife dia
[Macam belangkas depa ni tau..]

Lepak2 dalam 15 minit, teruskan perjalanan ke tempat lain pulak. Kami nak pi naik River Cruise pulak. Rugi kalau tak naik ni kalau datang Melaka kan?? Last time aku pegi Melaka tahun 2008 pun tak sempat merasa. Jadi WAJIB naik kali ni..

2 comments:

~aYu~ said...

jalan² melaka yer.. syok lepak² kat laut..

~aYu~ said...

jalan² melaka yer.. syok lepak² kat laut..