Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, February 4, 2015

MENGKOLAM DI HUJUNG MINGGU

Aktiviti riadah sempena musim panas
Cewah... musim panas ko
Ye la kan... sekarang kan panas je... membahang 
Aktiviti yang berkaitan dengan hari yang panas
Tentulan aktiviti main air ye dak??

Anak2 aku pun dah keboringan duk dalam rumah
Nak keluar panas rembang
So petang2 sikit aku cakap boleh mandi kolam
Huh.. punya la eksaited gi selongkar stor sebab nak cari kolam
Kolam yang bocor pun deme gigih tampal

Sebelum2 ni kakcik tak join
Ha ini la fes time dia mandi kolam
Menjerit2 bila main air
Over eksaited tau



Mandi kolam sampai terketar2
Kakaknya rajin melayan takpe la
Mama bizi melayan si Jasmin 
[Amira dah pandai buat peace dah...]

Jasmin takleh mandi kolam lagi
Duduk je diam2 dalam stroller
Mama letak bawah pokok
Ambik angin petang

Itu je la kisah riada kami di hujung minggu
Abahnya asyik keje
Takdak masa nak bawa kami gi jenjalan
Kita dok diam2 kat rumah je le ye..



2 comments:

Miz Eija said...

budak2 mmg suka mandi kolam.. kalu boleh berkali-kali mandi pun takpe...

SYANI said...

Memang le pun Miz Eija, pasni bersedia la mengadap kenaikan bil air..hehehehe