Monday, February 16, 2015

JOM KITA NJOI!!!!!

Assalamualaikum semua...

Orang duduk hulu banat kan, memang siaran tv tahap hangsuang 
Jenuh dok bega arial tv
Dah le jenih pakai indoor antena lak tu
Asal nak tuko channel, kena ejas arial sekali


Memula dulu ok gak siaran tv... semua siaran percuma dapat tengok kecuali TV1

Bebaru ni TV9 & NTV 7 pulak dah problem
Ha... sementelaah hasben dah dapat bonus, terus sajes kat dia pasang NJOI
Kalau sapa tak tau, NJOI ni adik beradik ASTRO le jugak
Cumanya channel terhad, pastu takde bayar bulan2
Sapa yang tak suka komitmen bulanan, boleh le pakai NJOI ni

Hasben aku gi register hari Khamis lepas
Hari Sabtu dah datang pasang
Kosnya.... masa register tu kena bayar RM248
Pastu dia kasi kotak yang ada decoder ngan remote dalam tu
Pastu masa tukang pasang datang bayar le upahnya RM100
So total semua sekali RM348 jer.... bulan2 free ye
Kalau rasa nak subscribe channel yang takde dalam list, boleh beli kad prepaid NJOI
Pastu langgan la channel mana korang nak
Alah... top up cam top up telefon je... Kredit valid setahun lak tu... Best kan???

Lepas register tu, kotak yang ada decoder ni boleh bawa balik rumah
Tunggu orang datang pasang je


Ini je channel2 yang ada
Banyak juga sampai 25 channel
Channel free yang selama ni ada pun tak habis tengok..
Siap ada ASTRO TUTOR... ok la kan



Ni la decoder yang telah dipasang..
Ada kaler feveret aku ---> HIJO
Remote pun kaler HIJO.... suke ahkak!!!


Ok... NJOI in action now


Nampak tak channel apa yang anak aku cuba nak tengok tu?
Kalau dah start dengan no 6 tu, nak cari channel katun le tu
Sorry ye anak2... no kartun2

Terus Adib ngan Yaya kata "baik takyah pasang kalau takde kartun"
Cisssss.... start le aku membebel kan....
Korang ni tak reti bersyukur ke?? Mama ngan Abah beli ni sebab nak kasi elok siaran TV je... Bukan nak suruh korang tengok kartun

Pastu Adib boleh lak kata "Nasib boleh tengok Tanah Kubur"
Huk aloh.. anak aku ni...








No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...