Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, January 13, 2015

OH MY RAINBOW CAKE

Rainbow sangat.....
Sebab kalerful bebeno warnanya
Padahal kek minyak jerrrrrrrrrrrr

Fes time nak buat kononnya
Tengok bahan2 semua ada kat rumah kan
So marilah kita mengekek bersama anak2

Sebelum ni pernah buat kek coklat
Tapi tak berapa jadi sebab hangit.. huhuhuhu
So kali ni try kek minyak pulak
Sebelum ni kek coklat tu aku bako guna oven
Kek minyak ni aku try kukus pulak

Sebab aku ni tak terer buat kek
So aku folo resepi sebijik2 tau
So kalau tak jadi kek aku, boleh le aku salahkan resepi tu
Hahahaha
Setelah membancuh bahan2, masukkan dalam bekas pastu kukus
Ini la rupanya kek renbo aku tuh
Kalerful tak????
Abaikan rupa corak yang tah hapa2 tu
Aku ni memang tangan tak berseni sikit
Gambo kecik tu keratan rentas kek bila dah dipotong
Anak2 aku pulak ta dan tunggu sejuk dah nak makan kek tu

Walopun rupa kek ni cam tak mengghairahkan
Tapi seriously kek ni SEDAPPPPPPP 
Gebu je tau.... & tak berapa manis
Sesuai dengan tekak aku ni
Pehni time raya boleh la aku tayang kek ni [angan2 dah]

Resepi???
Aku ambik resepi paling sempoi je
Sebab aku ni suka yang senang2 je
Nak2 pulak orang yang kurang tahap kesabaran cam aku
[Benci nak tunggu lama2 & banyak prosesnya]

Aku folo resepi ni jer...

Ok uolsss mana tak try resepi ni, boleh try nanti
Senang beno...
[Takde mixer pun takpe.... guna je blender]

SELAMAT MENCUBA...

1 comment:

lia ummiirfan said...

senang je ekk buatnya.. harus cuba jugak..! :))