Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, January 29, 2015

FIRST TIME AKU BUAT APAM WEI....

Orang kalau fes time nak buat kuih mesti buat yang senang2 dulu kan
Pastu kalau nak buat apam pun, try dengan apam nasi @ apam susu dulu kan
Aku lak dua2 apam tu tak pernah buat lagi
Tup2 terus nak buat apam karamel ko....
Bahasa kampung aku apam gula hangus...kui..kui..kui

Tah cemana aku tengok resepi apam karamel ni
Pastu bahan2 lak semua ada kat rumah
Encik "R" pun ada singgah lak
So, apa lagi... kita bikin la

Punya semangat aku nak meng"apam"
Siap beli bekas kecik2 ko
Acuan kuih Puteri Ayu pun aku beli
Asalnya nak pi cari acuan kuih lompang yang kecik2 tu
Takde pulak kat kedai tu
Tu yang terbeli acuan lain

Ha... ini le rupa apam hangus eh apam gula hangus aku
Tak hangus tau sebab aku kukus
Lembut gebu je
Anak2 pun suka



Resepi??? 
Ni ha aku tepek.. 
kot2 hilang resepi ni aku search je dlm blog sendiri kekdahnya ye dak???


Aku derhaka sikit resepi sebab aku ganti marjerin dengan mentega
[sebab nak habiskan stok mentega]

Pastu kalau ikut resepi ni, apam ni agak manis sikit
So next time buat kena kurangkan gula kot..


1 comment:

Miz Eija said...

sedapnya nampak.... rajin syani... sy buat kuih time ade mood je dan buat kuih yg senang nak cri bahan2 nya.. hihi