Thursday, January 15, 2015

ITS ALL ABOUT CHARITY

Terkesan dengan bencana banjir yang menimpa PANTAI TIMUR
Syarikat aku pun tak terkecuali memberi sedikit sumbangan kepada mangsa2 yang terlibat
Sementelaah keluarga  salah sorang staf kami terlibat dalam banjir tersebut
[pergh... ayat cam laporan sotkabo]

Bos kami yang baik hati bagi peruntukan untuk bagi sumbangan
[Sumbangan peribadi pun ada kami buat sendiri]
So tugas dah dibahagikan dan aku  beberapa rakan sekerja kena pegi SHOPPING!!!!!!
Kepandaian orang pompuan tentulah SHOPPING kan..
Sapa tak suka
[tapi lagi suka kalau beli barang sendiri kan]

Tapi ini is all about work ye... no personal matters tau
[walopun ada hati nak ngelat tapi masa tak mengizinkan]
OK... 
So seperti ditetapkan kami shopping di NSK Selayang je
Takde la nak beli sampai berkarton2 tapi senang & murah la kan barang2 kat NSK tu
Tu dia... beratur troli kami dan standby menuju kaunter bayaran
Total ada 10 troli yang penuh dengan barang2 keperluan & makanan

Lepas habis shopping kat NSK
Kami gi shopping ke Chow Kit
Pastu ada lagi barang tak cukup
Kami pi ke Sungai Buluh pulak
Adoi... letih gak shopping ni sebenonya...

Kat Sg Buluh kami dok mencari NARITA & Bantal Kekabu
Sampai KL mencari NARITA tapi tak jumpa
tu yang patah balik ke Sg Buluh
Dalam dok memilih NARITA ngan bantal kekabu tu
ternampak pulak cermin besar kat luar kedai tu
Cantik tu...
Tanya harga beso camni baru RM380
[dan2 rasa nak mintak hasben belikan bila dia dapat bonus nanti...hehehehe]



Selfie sikit dengan member
Suka cermin ni sebab nampak kami langsing
[kawan aku tu memang dah langsing... aku je yang debab]

Ngam2 kul 5 baru sampai opis balik
Letih usah citer..
Malam tu memang tido awal le jawabnya....
Takpe la... charity punya pasal... bila lagi nak buat kebajikan ni..huhuhuhu




1 comment:

eima said...

alhamdulillah ....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...