Tuesday, May 7, 2013

SAYANG MENTUA ...

2 minggu lepas, sepupu aku ada datang rumah
tujuannya tentulah nak tengok baby Amira
Sepupu aku ni anak Pak Lang aku.. kitaorang panggil Kak Yong je

Dia duk di Damansara Damai... sanggup pulak datang ke Batang Kali
Jauh gak tu.. terima kasih datang ye... walopun ini fes time dia datang rumah aku, tapi dia berjaya sampai tanpa tanya direction rumah aku.. Aku just  bagi alamat umah je..  Pandai cari rumah aku yer..

Lama jugak la dia lepak rumah aku... Aku lak kan dalam pantang lagi.. So memang takde mende nak jamu la kat diaorang. [Ate, lauk pun import dari Cik Besah kan...] Tapi aku dah suruh diaorang makan kenyang2 sebelum datang... Dah le laki aku keje hari tu.. so takde sapa la nak di suruh beli mende2 makan..hehehe. Sian mak buyung sorang tu takde kudap2..
[Kak Yong ni tengah pregnant anak ke-2...dah 4 bulan kot]

Sembang punya sembang, dia tanya la mana rumah Cik Besah
Aku pun cakap la satu baris je dengan aku. selang beberapa buah rumah je
Pastu dia cakap korang semua [adik beradik aku la maksudnya tu]  duduk dekat dengan mertua ye
Ha'ah la ye.. ye tak ye.. akupun boleh tak perasan

Aku duduk di Batang Kali ---> dekat dengan Cik Besah
Angah duk di Kedah --> dekat jugak dengan family mentua dia di Jeniang
Acik duk di Lahat ---> pun dekat dengan rumah mak mentua dia
Ateh duk di Klang --> pun dekat dengan mak mentua dia [sama kes cam aku]

Tinggal adik yang bongsu je tak kawen lagi... tak tahu la ke mana arah tujuan dia lepas kawen nanti

Sorang pun tak duduk dekat dengan mak abah kitaorang
apa nak buat... semua nak lebihkan mentua..hehehehe

Sayang mak bapak tinggal-tinggalkan
Sayang mentua duk la dekat-dekat...
[peribahasa cipta sendiri...

7 comments:

Nory Zoulkefle said...

nory plak duduk dekat dengan rumah mak nory...hehehe...hari2 balik rumah mak lepas rinduu...hehe

cik dah faridah said...

sy dulu dok ngan mertua..thn lepas pindah umah..tp masih dkt umah mertua..hehehhehe

Kesuma Angsana said...

hehehe... anggap MIL mcm mak sendiri juga !

Eliss Mie said...

eliss adil. duk jauh2 :p keh keh keh

mak n mertua sama dun dan parlimen :p

Nafira usof said...

saya pon 2 2 duk jauh~ sesekali balik mesti kena cuti lama sebab kena singgah ke 2 2 rumah.. hehehe

Halmy Abdul Latif said...

aku tempory jer...hahaha...nnti kena pindah jauh plak...

mr icham said...

bukan macam tue kot...maksudnya mengalah kot...sebab boleh berdikari...pasangan kot manja, nak dok bawah ketiak mak abah diorang jer...ha ha ha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...