Tuesday, March 19, 2013

SORANG SATU

Dah lama dah sebenarnya laptop aku rosak
Enjin jalan tapi skrin tak kuar apa2.... 
nak hantar repair memang malas ya-amat
kesudahannya tu yang terbeli notebook baru..hahahaha

Tapi kalau ikutkan sayang jugak kalau tak repair lappy tu
Last week sempat la hantar untuk repair
katanya chipset laptop tu yang rosak
dah alang2 camtu, aku suh tukar je la apa yang patut
kena la RM250...dapat la waranti sebulan
[itupun budak tu kata kalau rosak balik, hantar repair pun dah tak guna...]
Adik aku pun pernah cakap camtu jugak
Lagipun lappy tu pun dah lama.. dah 4 tahun rasanya
[nak kata dah layak humban dalam lombong la kekdahnya]

Apa2pun selagi boleh pakai, kita hentam dulu kaw2 la kan
Kalau jahanam pun pasni, takde la ralat sangat
Ni aku repair pun sebab nak kasi anak2 main je... kalau tak nanti deme nak menempel kat laptop baru aku lak.. Sayang ooooo [mahal lak tu... lari bajet teman..hehehehe]

Semalam budak repair tu dah hantar laptop tu
Memula budak tu nak hantar pagi ni tapi aku mintak dia hantar petang semalam
Takut2 aku terberanak hari ni so tak sempat la nanti kan
Alhamdulillah dapat juga dia hantar petang semalam
Malam tadi dah rasmikan laptop yang baru dibaikpulih

Yang tak menyempat2 nak guna lappy tu si Adib la
Kakak beralah pakai PC gabak tu..

Ok la sorang satu... takyah rebut2
Mama pun boleh rehat dengan aman...






18 comments:

Nafira usof said...

budak2 zaman skrg.. kecik2 dah tau pakai lappy~ sama lah ngan my anis tuh~

♥ ROS ♥ said...

Haishh tkut lak tgkk.. Nnt humaira besar nmpaknya kna one more tab la..hahhaha

Ummiarissa Mahdi said...

suami pulak tak kasi anak2 guna laptop dia...sebab banyak dokumen penting dalam tu,dia takut anak2 salah tekan..hilanglah..jadi komputer besar kat depan umah jugalah mereka dan saya bergilir guna

p/s:lebih due dah kan..

Rinna said...

Budak2 skrg lebih advance.. masing2 dah ada laptop sendiri..kan.. tu ler kalau tak bagi..hak kita punya laa jadi mangsanya.. :)

Me said...

wow.. ini bahagian mana rumah ko plak nie?? teratur gitu

Yana Halim said...

wah....pasni x yah rebut2...hehe..

SYANI said...

Nafiraa,
Budak2 zaman siber.. camni la

SYANI said...

Ros,
Deme ni dah ada tab sorang sebijik pun sebok gak nak main komputer pulak..

SYANI said...

Ummiarissa,
Sebab taknak bagi main laptop sendiri la kena suh deme pakai yang lama..hehehe..

Ha'ah.. dah overdue dah pun

SYANI said...

Rinna,
Ini baru 2 orang, esok tambah lagi sorang..jenuh la..

SYANI said...

Kerul,
Ni kat area ruang makan le... Situ je tempat anak2 main komputer.

SYANI said...

Kak Cho,
Kadang2 berebut juga sebab laptop tu baru repair kan...Masing2 nak guna kekdahnya..

lieyalatif said...

Budak2 zaman it mmg teraa tul godek laptop ke pc...kite dulu takut2 nak picit keyboard hahahaha

SYANI said...

Lieyalatif,
Memang pun... kadang kita pun tak tahu apa benda diaorang tekan..

bunga_rose said...

anak-anak zaman sekarang lagi dasat dari mak pak kan.. sama la dengan anak bujang kat rumah tu, dia belajar main game dari YT je adeiii

Daddy Ziyyad said...

Laptop ni, kalau dah masuk 4-5 tahun, kalau rosak, better beli baru...ni kawan2 IT saya cakap...beza dgn desktop...Tapi setakat nak buat kerja2 biasa/utk anak, kira ok la repair...hihihih

Kesuma Angsana said...

kalau dah mak2 ni nak buat apa2 pun pikir anak yer hatta tang repair laptop pun hehehe

Qhaifa Nur said...

anak2 sekarang cekap guna laptop.....
lepas ni tak payah rebut2 lagi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...