Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, March 26, 2013

SEBELUM KELAHIRAN

Assalamualaikum uols....
Sure ramai tak sabar nak tau cerita pasal kelahiran baby bebaru ni kan?
Tapi aku ni belum ada masa panjang nak buat karangan
Ni pun aku curi2 sementara anak tengah tido
Lagipun... nak bagi saspen kat korang.. ewah..

Seperti yang korang sedia maklum, aku kan dah overdue 7 hari dari EDD
So, suka ke tak suka kena la aku serah diri untuk diinduce pada 20/3/2013
Sehari sebelum masuk wad, aku masih lagi ke opis
Dan lagi nak tanya member sebelah apa rasanya kena induce tu
Ye la kan.. hati tengah gundah gulana
Lagipun aku takde pengalaman kena induce...
Sebelum balik sempat aku bersalaman & bermaafan dengan member2 opis
Macam nak balik raya pulak..hehehehe
Tapi sebelum balik sempat camwhore dulu kat opis..hehehe


Baby yang tak mahu keluar2 lagi...

Malam tu pulak sediakan mental & fizikal untuk ke hospital esoknya
Walopun dah standby beg ke hospital dari aku pregnant 8 bulan lagi
tapi nak cek balik kot2 ada lagi barang yang tertinggal
Nak ejas bagi ngam2 je beg tu.. Malas nak angkut 2-3 beg gi spital kan
Inilah dia... 1 henbeg, 1 beg baju ibu & anak
Ok ready to go dah... [konon... dalam hati makin dup dap dup dap]

Esoknya pagi2 dah bangun... siapkan anak ke sekolah
Cakap kat diaorang kalau mama tak balik malam ni, jangan mengaruk tau
Aku pun sempat gak baham 2 biji telur setengah masak ngan milo
[orang kata petua nak mudah bersalin... nak tambah tenaga kekdahnya]

Sebelum hasben aku hantar anak2 ke sekolah, sempat lagi pesan belikan bubur nasi
Dalam debar2 tu sempat lagi nak penuhkan tembolok
Selagi boleh sumbat, aku bedal je... tapi bila hasben aku beli, aku sempat habiskan separuh je

Dalam kul 9pg, lepas update status kat fb, aku pun terus gerak ke hospital
Tapi singgah dulu la umah Cik Besah... salam2 dengan semua orang 
[sebak lak masa ni]
Pastu terus chow ke Hospital Selayang dengan hasben...

Bersambung....

5 comments:

Nory Zoulkefle said...

alhamdulillah...dah selamat semua nya...

Nafira usof said...

tak sabarrr~ nak tunggu sambungan! kekekeke

eMMe said...

selamat bersalin Syani..
moga dipermudahkan...

~ayusleeping~ said...

dulu ayu pun mcm tu jugak.. ^_~

Qhaifa Nur said...

akak anak ke 5 pun lewat 7 hari...
nak tak nak serah kena serahkan diri juga..
akhirnya c-zer...

alhamdulillah SYANI, semua dah selamat...