Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, September 13, 2012

INDAHNYA HIDUP TANPA DERITA

Inilah tajuk buku yang aku baru beli
Ha.. sejak dah berkahwin ni suka beno aku beli buku2 terutama panduan rumahtangga
Kalau orang lain suka beli novel, aku suka beli buku2 camni
terutamanya tulisan pakar2 motivasi

Actually baru lagi kenal dengan Ustazah Noor Laila Aniza [melalui youtube je la pun]
Walaupun dia tak le femes sangat cam Ustazah Bahiyah @ Prof Muhaya
Tapi dia punya ceramah pun best jugak...


Buku ni aku beli kat kiosk jual buku agama kat Giant Batu Caves berbaru ni
Tak mahal pun, cuma RM20


Buku ni menghimpunkan 40 kisah benar tentang masalah2 rumahtangga
Bukan le aku ada masalah rumahtangga yang serius sampai kena beli buku ni
Tapi kita kena la sedia especially mental kita untuk menghadapi masalah2 dalam rumahtangga
Sangat recommend untuk korang2 semua baca.
Banyak nasihat, cadangan & panduan berguna untuk selesaikan satu2 masalah dalam rumahtangga



Aku ni kalau ikutkan bukan la seorang yang positif sangat dalam setiap hal, tapi cuba menjadi positif dalam menjalani kehidupan di dunia ini. Sebab apa yang dalam fikiran kita itulah yang akan kita terjemahkan dalam kehidupan sehari2an. Kalau kita fikir positif, positif la kehidupan kita. Kalau asyik berfikiran negatif, negatif la kehidupan kita..


6 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

nak pegi beli lahh..

(^_-)V said...

macam kenal je nama ustazah tu, ke dia ni senior sekolah sha dulu eh, die ade muncul dalam tanyalah ustazah kat tv 9 ke..kene google ni..

|| NaFiRaa || said...

dah lama tak beli buku..:(

yana halim said...

lama dah x beli buku. majalah pun x beli dah. hadap internet je. hihi..

Kesuma Angsana said...

selamat membaca !

aTy _faRed~ said...

klau kite positif..insyaallah yang susah pon akan jadi senang..:) aty pon ngah belajar tuk hidup ngan lebih positif..:)