Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, September 24, 2012

EH! EH! BETUL KE NI????

2 bulan sudah kalau tak silap aku bising pasal TNB caj bil aku sampai RM400 lebih
Lepas aku call TNB & jawapan yang begitu menjengkelkan aku terima
So aku bayo la jugak kan.. wakopun tanpa rela
Bulan lepas pula bil aku dalam RM100++
So aku dah pasrah je la... kiranya average penggunaan elektrik rumah aku adalah dalam RM90-RM100

So semalam orang TNB yang datang cek meter api datang
Masa nak ambil bil tu dah berdebar2 dah aku
Aku dah imenjin yang bil aku sure banyak giler bulan ni sebabnya aku rasa memang banyak sangat aku pakai letrik bulan ni. 
Ye la, ekon boleh kata tiap2 malam pasang
Tambah pulak ada tambahan gajet anak2 [tab cap ayam tu] yang nak kena caj hari2
Water heater pulak boleh kata setiap kali mandi dok pasang..
So aku target bil alektrik aku adalah dalam RM150 la 
Sekali bila tengok bil... 
Nampak tak berapa hengget???

Biar betul RM76???
Macam tak caya je... betul ke TNB ni??
Apa pun Alhamdulillah sebab bawah bajet..hehehehe

** Tapi aku rasa bulan depan sure bil aku mencanak naik tau...

9 comments:

Gadis Kampung said...

wah best la..bil elektrik dh turun..duit boleh guna buat shopping...

eMMe said...

Salam Syani, sihat ke Sis,?
harap sihat selalu...

Me lak baru pasang aircond kat bilik, confirm bil naik mencanak pas ni.. maklumlah, ibu mengandung, mmg rasa berpeluh n panas je... mane reti sejuk2 ni..malam tadi hujan pun tak rasa..cam biasa je, hahaha...

|| NaFiRaa || said...

sama ngan kat rumah saya.. bulan lepas dorang caj sampai rm90 hengget.. purata bil elektrik kat rumah saya rm40++.. bulan lepas mmg meroyan lah sekejap tgk bil tuh.. pastu bulan nih rm20++.. nampak sgt bil bulan lepas dorang main hentam jek anggarannye.. tak suka lah cara anggaran yang dorang buat tuh.. cek lah betol2! baru lah orang tak meroyan tengok bil..

:: Mrs.Eady :: said...

hah..kan dah tak jadi marah tnb..hehehee..

Kesuma Angsana said...

betul lah tu alhamdulillah

eLLy said...

$76 tu bagi eLLy still mahal :p

Sidratul Muntaha said...

beselah pentipu
takpelah kan?
biarlah deme mkn duit haram..
ko tak cer try beli penjimat letrik ke?
cer try..
mana tahu berkesan.

Rasp said...

lega bila tgk kurang dari expected kannnnn...

♥ ROS ♥ said...

Haa mungkin kak jd berjimat kot lpas kna yang rm400 tu.. Hihihi... Xpe, asalkan kurg skit bajet..harap xnaik lah bulan depan :)