Tuesday, April 26, 2016

KEBIZIAN

Assalamualaikum...
Lama pulak tak update blog rasanya
Dilanda bius kebizian pulak sehari dua ni

Kat opis ni tengah nak tukar PC
PC lama dah takleh pakai sebab ada benda apa tah pasal licensing
Maleh nak ambik tau hal ehwal teknikal ni
Yang penting mak dapat PC baru noks.... canggih lagi dari yang lama
saya suka..saya suka..

Bila tukar PC ni tahu2 je lah.. memacam nak kena back up
nak set up baru la.. ejas sana, ejas sini..
Pastu setting printer lari la
takleh connect dengan pc lain la.. adoi..
tu yang terencat segala2 benda..hehehe

Apapun. alhamdulillah semua dah selesai
boleh la bawa bertenang buat keje ni


Ni la PC baru saya
Besar gedabak skrinnya.. sampai sakit mata nengoknya
Yang bestnya, semua wireless [tak le serabut meja dengan wayar2]
pastu takde CPU.. semua all in kat monitor tu
Cuma tang keyboard je terkial2 lagi sebab tak biasa dengan yang baru ni
Asyik salah tekan je... so kalau ada typo bukan salah aku tau, salah keyboard ni..hehehe

3 comments:

Mommy Cici said...

dulu masa opis ni nak tukar pc pun leceh jugak. nak kena save gambo and segala hak milik peribadi ke tempat lain dulu. kena hati hati, kantoi lah kang orang IT check ada donlod movie bagai. eheheh

idzwa kamaruddin said...

lama lama naik seikh pakai pc baruuu ;)

Qhaifa Nur said...

bestnya dpt yg baruuu...
lama2 ok tu syani

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...