Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, April 7, 2016

JALAN² FRASER'S HILL

[Mode] Berazam nak menghabiskan entry Fraser's Hill

Lepas kitaorang lunch, kitaorang pun teruskan perjalanan
untuk berjalan2 di sekitar FH
Ekceli takde tempat baru pun yang aku pergi
berbanding dengan trip yang sebelum ni

Tempat pertama yang kami singgah
ALLAN'S WATER
Kat sini semata2 nak kasi budak2 tengok ikan je
Ikan2 pun dah besar2 berbanding masa kitaorang datang dulu
Mana tak besar, asyik dibagi makan je kan

Masing2 tengah kusyuk tengok ikan



Berhampiran Allan's Water ni ada Taman Flora
Ala2 taman sayur/bunga gitu
tapi cam sendu je...lagipun tak besar mana pun kawasannya
Tapi singgah jugak le sebab FREE kan...hahahaha
Ekceli dalam ni ada ditanam pokok strawberry
tapi pintunya tutup pulak.. so takleh la kitaorang masuk
takut orang petik le tu..
Tapi masa aku pegi ni buah strawberry takde pun..
belum berbuah gamaknya

Memang dekat sangat... jalan kaki je dari Allan's Water tu



Kat pintu masuk Taman Flora


Masuk dalam ni Amira ngan Adib paling riuh
Busuk katanya... macam taik Mici..hahahahaha
Memang la busuk, ada baja kan kat pokok2 tu semua...

Lepas jenjalan sini, kitaorang pegi The Paddock pulak
Nak tengok kuda
Ni mak aku kat entrance

Pegi The Paddock macam takde orang
kuda pun tak mandang
ingatkan tempat ni dah tak beroperasi
rupanya time rehat
Kitaorang sampai dalam pukul 1.30
Pukul 2 baru kaunter buka

Tapi tak sampai pukul 2 pun ada brader tu dah bawa keluar kuda
Kitaorang tak naik pun kuda tu
Yang naik cuma adik ipar aku dengan anak dia je
Nak kasi merasa naik kuda katanya
[aku takde gambar pulak]

Pas lepak sini dalam 15 minit pastu dah tak tahu mana nak tuju
Last2 mak aku ajak balik je la
Sebab dah pukul 2, karang petang nak balik Ipoh dah
So kitaorang pun bertolak pulang le

Muka kepenatan..hahaha

Masa nak balik pun mencabar juga menhadap jalan bengkang bengkok tu
Adib nasib la takde muntah
cuma Jasmin je termuntah sikit
Disebabkan letih, Amira & Jasmin tidur 
Lega kejap sepanjang perjalanan
[Dengan aku2 sekali terlelap]
Alhamdulillah pukul 3.30ptg sampai Batang Kali

Rehat2 kejap, dalam lepas2 Asar
Adik2 & parents aku pun bertolak pulang rumah masing2
Tetiba terasa sunyi pulak rumah aku..
Well, itu je la cerita aku tentang short trip kitaorang ke FH
Lega dah habis pun cerita FH ni.. bertabah la korang membaca ye..





3 comments:

Qhaifa Nur said...

Jgn kata ank2 kepenatan..kita yg dewasa ni lg...
Sunyi umah smua dh balik..

Nafira usof said...

masih xde ape yang menarik sgt lah kat atas sana yer.
x mau pergi lagi lah.. hehehehe

idzwa kamaruddin said...

nampak gaya tak boleh la bawak syahmi naik sebab dia naik kaki gunung kinabalu pun mntah teruk! sampai demam.