Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, December 29, 2015

WISHLIST 2015 : TUKAR PINTU BILIK AIR

Tahun 2015 dah hampir ke penghujung
Wishlist tahun 2015 aku ada banyak
Ada yang tercapai, ada yang tidak
Mana yang tak tercapai, kita carry forward ke tahun depan la pulak

Salah satu wishlist aku ialah 
NAK TUKAR PINTU BILIK AIR
Ha..ha...ha... tah apa2 kan
Tahun lepas pun ada gak ura2 nak tukar pintu bilik air tu
Tapi sebab masa tu pintu bilik air tu masih elok lagi
So pospon je la dulu

Ni la pintu bilik ayor teman
Asalnya dulu pakai pintu lipat2 tu
Tapi udah jatuh dari landasan & takleh repair
So ganti la dengan pintu marhaen ni
Lama juga guna pintu ni
Cuma kelemahannya sebab dia plastik kan
So selak pintu ni senang patah.
Nak tampal selak tu sampai guna binding tape bagai tau
Pastu selak tu cam loose
Kadang2 pintu boleh terkunci sendiri dari dalam walopun takde orang
[Pintu bilik air aku ni memang sentiasa bertutup sebab takut Amira/ Jasmin main dalam bilik air]


Tahun ni ada rezeki lebih, tu yang minta hasben ganti pintu bilik air
Aku nak pintu lipat [folding door]
Hahahaha.. nak feeling dok rumah orang kaya
walopun sebenarnya duduk rumah rakyat semekin je.


Malas nak cari jauh2, riki2 kat are Batang Kali je
Ini la dia pintu yang aku pilih
Alhamdulillah dah siap pasang hari Jumaat lepas
Pilih corak & warna yang agak2 sesuai dengan tema dapur & kitchen kabinet aku


Terasa cantik dapur aku...hahahahaha



Harap2 bertahan lama la pintu ni
Semoga kamu dilindungi dari keganasan ahli2 keluarga kami
Hahahahaha

Sebelum & sesudah
Akhirnya..... salah satu WISHLIST 2015 FULFILLED!
Alhamdulillah.

6 comments:

Rizziela said...

Cantik..

Rumah sy pun pakai pintu mcm yg hitam tu... tahan lama gak.. dah dekat 8 tahun guna.. .sampai hari ni masih elok lg.. syukur

Shark Kay said...

hehehe..
pintu lipat tu mmg cantik.
kat umah shark mmg pakai pintu tu.
terasa lain je bila pasang.

idzwa kamaruddin said...

wahhh cantik!

ztie said...

hahaha yang simple tapi cantik tu lah yang buatkan rumah jadi lebih cantik dan indah tau.. tak kisahlah. kaya miskin. kalau deco tu cantik. macam rumah org kaya jugak nampak nyer.. ye tak

aryan azra said...

cantik pintu tu

Nafira usof said...

Canteekkkk.. sy pon kenan pintu nih. plan nak tukar pintu bilik air kat tingkat atas. berapa bajet yer.. hehehe