Thursday, June 18, 2015

SAHUR IBU MENYUSU

Biggest concern untuk ibu menyusu di bulan Ramadhan
cukup ke idak susu untuk baby
nak2 pulak untuk ibu2 yang nak kena pam susu setiap hari
[lagi mencabar untuk EP mom]


So untuk sahur aku cuba la ini [dapat dari group bf kat fb]
Cuma perlukan blender  & bahan2nya :

1. Kurma [buang le biji sebelum blender tu ye] ---> ikut suka la nak banyak mana
2. Susu [aku tambah ESP sekali dalam susu tu]  --> aku pakai susu tepung je
3. Habbatussauda [dalam 1 sudu teh]

Ni le rupa paras hasil susu yang diblender tu..
[Nak maintain susu punya pasal, telan je lah walopun rasa habbatussauda tu agak kuat sikit]

Alhamdulillah susu yang diperah maintain cam sebelum puasa
[untuk hari ini la]

Tapi maybe sebab hari ni puasa hari pertama
walopun perut tak lapar, badan tak penat
tapi rasa lesuuuuuu je...
ye la kan, mode tubuh badan tengah berubah...
mata pulak mengantuk ya amat...




1 comment:

eima said...

alhamdulillah .....
comeynye muka org puasa ari ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...