Tuesday, June 30, 2015

JEM PUNYA PASAL

Bulan Ramadhan ni bos bagi staff balik awal sejam
Office hour from 9am - 5pm
Perjalanan aku ambil masa sejam so selalunya aku sampai rumah dalam kul 6petang

Tapi semalam, tetiba je jem kat atas bukit Jalan Sungai Tua tu
Lama pulak tu tak bergerak2
Tengok2 jam dah pukul 6petang
Tah apa la punca jem
selalunya antara 2 je jalan jem kat situ - ada accident @ pokok tumbang

Nampak tak sikit punya panjang la barisan kereta

Tengok2 jam lagi dah nak dekat kul 6.30ptg
Ntah sempat ke idak nak berbuka kat rumah
Nak call hasben suruh belikan makanan pun takde line pulak kat area situ
Mak pasrahhhhhhh je la

Slow2 kereta jalan rupanya ini punca jem tu
POKOK TUMBANG
Terima kasih la pada yang berhenti pi potong pokok2 tu
Tunggu bomba pun tak sampai2 lagi
Dah le hari hujan lak tu
[Pic ambik dari group #SSBK kat fb]

Sampai rumah elok2 kul 7
Hujan lebat lak tu
memang idak le nak singgah PARAM
Nak masak apa pun tak sempat 
Apa yang senang & lazat??? ---> MAGGI je la jawapannya
So itu le menu iftar kami anak beranak..hahahahah
DARURAT!!!!




** Menu apa pulak petang ni???






1 comment:

Nafira usof said...

maggi pon sedap juge.. asal ade bende nak alas perut dulu yer. hehehe
shah alam dah lama x hujan.. rindu sama hujan.. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...