Monday, May 18, 2015

MAMPU TENGOK JE LA

Macam biasa pagi2 masuk office mesti kena bukak email
Ye la kan.. kot2 ada email yang penting2 masuk ke kan

Pagi ni aku nak log in email yahoo
Keluar la iklan kereta ni
Macam ni punya instalment
Erm... memang mampu tengok je la



Nasib la tak pernah simpan angan2 nak pakai kereta VW ni pun. 


Lagi satu pasal rumah 
Ni yang tengah dalam pembinaan kat area rumah aku
LIGAMAS RESIDENCE lagi..


Kot2 sapa2 interested nak beli rumah kat Batang Kali
Ni aku tepek sekali no tepon pemaju



Kat hulu banat hulu selangor pun, rumah teres pun dah RM450K.. Fuh!!!
Tak mampu nak beli pun
Memang hanya mampu tengok je la untuk orang2  marhaen macam aku...
Bersyukur sajalah dengan apa yang dah ada ni..


4 comments:

eima said...

wooohooo baru tau brape bulanan BIL aku byr kereta die tu .. hehehe mahainya

Sidratul Muntaha said...

ehehe
samalah
somehow wonder what Allah want to show to us.
memang umur dah dekat 35 still tak dpt beli rumah, keta pun keta kebal je.
but in the end, Alalh bgi rezeki lain.
sihat maybe?
kebahagian maybe?!
pengetahuan maybe?!
semoga yang terbaik dikurniakan Allah seiring dengan usaha

*tarik nafas dalam2 tiap kali rasa diri ni tak bertuah tapi bila tgk orang yg bawak anak bini naik motor tuk berjalan.. insaf sbb they are so happy. siap beli burger king drive thru naik motor lagi.

see?! happiness is not count by how much we have / get but count how many times we makes someone happier in their life.

SYANI said...

Eima,
BIL awak pakai VW??? Kellassss.. kereta mahal tu...

SYANI said...

Well said sis Sidratul Muntaha..
So true..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...