Tuesday, May 5, 2015

BALIK IPOH KALI KE-2

Sempena cuti panjang 4 hari ni, kami cadang nak balik Ipoh
Ini kali kedua kami balik ipoh tahun ni
Dan kali kedua juga Jasmin balik Ipoh..

Tapi kami tak balik Ipoh hari Jumaat tu [1 Mei]
Sebab utama ialah mak aku takde
Dia gi Surabaya dengan geng2 dia, hari Sabtu [2 Mei] baru dia balik
Sebab kedua, semua adik beradik aku pun pakat nak balik 2hb tu
Sebab ketiga, tak nak sangkut dalam jem
[Jem gile kan masa hari Jumaat tu]

Adik aku [Acik] konon nak balik Ipoh dari Johor hari Jumaat tu
Tapi sebab dah tak larat nak harung jem
singgah la rumah aku.. esok paginya baru dia sambung perjalanan ke Ipoh
Plannya nak gerak sekali dengan dia
Tapi maklum le main dengan budak2 kecik ni, lambat la kan nak siap itu ini
So aku suruh dia bertolak dulu, kami bertolak kemudian

Kul 9 pagi kot baru kami bertolak dari Batang Kali
Memula nak ikut jalan lama sebab takut jalan jem
Last2 hasben aku masuk highway pulak dari Tanjung Malim
Alhamdulillah le jalan tak jem
Cuma jem masa nak exit kat Simpang Pulai je

Ni gambar2 "selfie" sepanjang perjalanan
Skroll laju2 kalau takmo tengok..hehehehehe

Sebab budak ni orang selalu ingat baby boy, so mama pakaikan dia headband
baru la nampak gegirl sikit


Kekanak di seat belakang
Si Aleeya dah tido
Si Amira lak sibuk nak pakai tudung, tapi dia dok pakai suar pendek
Hisap jari tak tinggal punya..


Mind my double chin okeh!!!



Sementara tunggu abah ngan abang gi toilet
Kita dok selpi dalam kereta





Selpi dengan derebar
Muka abah cam stress je bawa keta kan..

Alhamdulillah sampai juga ke destinasi dituju..

1 comment:

eima said...

ramai yang balik kg tersangkut dalam jem .....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...